… på det sjätte smäller det

… på det sjätte smäller det

I kväll är det dags. Nelly, tio månader ska göra tävlingsdebut i rallylydnad. Det blir på hemmaplan, i vårt klubbmästerskap, alltså helt inofficiellt och under lättsamma former. Men ändå. Jag ska inte sticka under stol med att jag är LITE nervös. Och att det ska bli oerhört spännande! Nelly kan definitivt inte alla moment – till exempel är hon ganska dålig på att lägga sig snabbt och rakt, det blir ofta snett och långsamt – och jag har ingen aning om i fall hon verkligen orkar igenom en bana rent mentalt. Men om jag inte testar får jag inte svar, och då får jag inte heller reda på vad vi behöver träna mer på.

CIMG1189

För er som inte känner till rallylydnad så handlar det om att man ska gå en bana utrustad med en massa skyltar, mellan 15 och 20 stycken beroende på nivå. Man ska följa anvisningarna vid skyltarna och det hela går ut på att utföra momenten så korrekt som möjligt. Alla startar på 100 poäng och fel leder till poängavdrag.

Man får peppa och berömma hunden med ord hur mycket man vill under tiden, däremot inte klappa eller belöna på annat vis. Det får man vänta med tills man gått i mål. I nybörjarklass, som Nelly och jag startar i, är hunden kopplad. I de övriga tre klasserna är den lös.

Klockan 18 gäller det. Vi är peppade. Håll tummarna!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…