Yohio om sin älskade schipperkevalp

Yohio om sin älskade schipperkevalp

Ända sedan artisten Yohio praoade på hunddagis har han velat ha en schipperke. Sedan 8 månader är han lycklig ägare till lilla Luna. Här svarar han på 8 snabba hundfrågor. Läs hela intervjun med Yohio i nya numret av Härliga Hund.

Det här skulle jag aldrig göra med min hund?
Något som den absolut inte vill eller trivs med, kommer inte på något specifikt just nu.

Det viktigaste en hund ska kunna?
Kommandot ”stanna”, speciellt om man bor i stan. Jag skulle inte ha Luna lös i stan, litar inte på att hon skulle lyda mig helt och hållet. Men även om hon är kopplad ska hon kunna stanna, utan att man behöver rycka i kopplet.

Min största utmaning som hundägare är…
Att kunna ha med Luna så mycket som möjligt i mitt liv.

Den mest onödiga hundprylen…
För Lunas del skulle det vara dragleksaker. Hon är alldeles för lätt för att man ska kunna dra grejer med henne.

Det här kan jag inte vara utan…
Denta-sticks, de kan vi inte leva utan. Det är hennes godis, och de är ju nyttiga. Ibland har hon så äcklig andedräkt, särskilt när hon har ätit kattbajs. Jag har börjat borsta hennes tänder och så har jag sparat en del av hennes mjölktänder, haha! Nu är jag som en pappa igen…

Om jag träffar en annan hundägare så…
Försöker jag gå förbi så snabbt som möjligt. Då tar jag upp Luna i famnen, för att hon ska vara tyst. Jag vet att man inte ska lyfta upp en hund i den situationen, men ibland går det inte att gå förbi annars. Det händer också att jag går på andra sidan gatan när vi möter hundar, för att distrahera Luna.

Det här vill vi göra i framtiden…
Jag vill para henne så hon fortsätter sin fina stamtavla som hon har. Hon är så fin att hon förtjänar att ha valpar. Och så vill jag börja träna agility, det vet jag att hon skulle älska. Det ser så roligt ut både för hunden och ägaren, som tevespel…

Tack vare Luna så har jag…
Fått ta ansvar för någon annan än mig själv och det är bara bra och nyttigt för mig.