Världens största utställning för boxer i Malmö
Den tvååriga boxertiken Giada Dei Centurioni från Italien blev Best in Show och Best Female på Atibox 2018 i Malmö. Över femhundra boxerhundar från hela världen hade tagit sig till Limhamnsfältet för att göra upp om titeln.

Världens största utställning för boxer i Malmö

Atibox är den största internationella hundutställning för boxer i världen, i år organiserades av den Svenska Boxerklubben i Malmö.

Text och foto Joacim Österstam

Den sista helgen i maj samlades 528 boxer hundar från hela världen i Malmö, Ribersborgsstranden. Boxerhundar från hela världen, visade upp sig i utställningsringarna på Atibox – världens största utställning för boxer. Totalt deltog boxernördar från 30 länder och sammanlagt 528 hundar i showen, allt från spralliga valpar till världsvana veteraner.

För bedömningarna ansvarade åtta domare från åtta länder. De bäst placerade hundarna la tassarna på pokaler och foder. Utställningens verkliga vinnarvovve blev den som utsågs till BIS, Best in Show.Titeln togs hem av den tvååriga boxertiken Giada Dei Centurioni från Italien, hon blev Best in Show och Best female.

– Vi hoppades, men vågade inte tro på det, sa uppfödaren Claudia Gerardi som tillsammans med handlern Manlio Nonis segerintervjuades av Svenska Boxerklubbens ordförande Lotta Johansson efter prisutdelningen.

– Drömmen gick i uppfyllelse, sa en strålande glad Claudia Gerardi. Det var en helt underbar dag, vi är stolta och glada över att ha vunnit denna titel.