Vad sysslar du med just nu Fredrik Steen?

Vad sysslar du med just nu Fredrik Steen?

Fredrik Steen är hundcoach och ett återkommande inslag på TV 4 Nyhetsmorgon. Inte konstigt då att en av hans hundar också är döpt efter det programmet, LillaNymo! Men vad gör Fredrik just nu?

Hej Fredrik! Vad är du aktuell med just nu?

Hej och tack för frågan. Det är mycket kul som händer och jag är just nu väldigt aktiv och filmar och spelar in material till min PLAY-kanal, www.fredriksteenplay.se

Där samlar jag bland annat alla föreläsningar, tips och råd så det är lätt att hitta de man vill lära sig mer av. En kanal för alla som älskar hundar helt enkelt. 

Det roliga är att jag även kan sända live-föreläsningar därifrån och jag kan ”chatta” och prata med de som är med på ett enkelt sätt när de ställer frågor. 

”Ring och snacka hund” finns också återkommande på kanalen och det är kul för då vet man inte alls vad som väntar när man lyfter på luren och tar emot ett samtal. Lite som att göra radio. Jag får också möjlighet att sprida kunskap från andra duktiga hundmänniskor via poddarna som man både kan titta och lyssna på. Ja du hör, det finns mycket kul att jobba med. 

Vilken är din största önskan att uppnå som hundcoach?

Det är nog ganska ”luddiga” önskningar, men det handlar om att utbilda alla (som vill) i att allt handlar om individanpassning, relation och kommunikation. Många hundägare mår dåligt över besvärliga hundar och då kan de resultera i att många hundar får begränsade liv. Mycket av detta beror på att man kanske har fastnat i stereotypa metoder eller tekniker, istället för att lära sig att kommunicera på ett sätt som hundar gillar och faktiskt kan förstå. 

Vad är ditt viktigaste/bästa råd till alla hundägare?

Det är att ta det lugnt och inte krångla till det. Kommunicera, visa och lär. Då slipper du få en hund som skapar egna strategier. 

Hur mår dina hundar Pacco, LillaNymo och Zara ? 

Alla mår prima. LillaNymo är prinsessan, Pacco är buskillen, och Zara är nu bara en jobbig valp som bits och far omkring. Precis som en valp ska vara. 

Er bästa stund tillsammans, när är den?

Det är när vi hänger i skogen och gör absolut ingenting. Hundarna får bara vara hundar och jag hänger på. Det är den absolut bästa berikningen som finns för dem. Även då det gäller ”berikning” så är tipset att inte krångla till det för mycket.