Vad ska vi göra i sommar?
Härliga sommar! Full av möjligheter. Vi har frågat några kunniga hundexperter vad de planerar att hitta på för skoj med sina hundar i sommar. Bild Getty Images

Vad ska vi göra i sommar?

Åka husbil, träna och vara vid havet. Härliga Hund passade på att fråga några av våra hundexperter vad de ska göra tillsammans med sina hundar i sommar.

Sommarlov! Fyllt med ledighet, resor och möjligheter till träning. Men frågan är vad gör några av Sveriges kunniga hundexperter när de får tid över? Vi frågade Caroline Alupo, Eva Bodfäldt och Memea Mohlin vad de ska göra i sommar.

Aktiv sommar

Caroline Alupo:

Jag, barnen och Benji satsar på en sommar hemma och i vår ”plåtis” (ombyggda skåpbil till husbil). Vi börjar med en roadtrip till Jämtland för att besöka min vän Sandra Tellström och hennes 30 polarhundar. Det blir sup-paddling, fjällvandring och fiske, vilket Benji gladeligen hänger med på. Senare i sommar planerar vi att åka till västkusten och tillbringa en vecka på Gotland. Vi älskar att semestra i vackra Sverige, att köra runt och stanna där vi känner för det, vilket passar perfekt när vi har hunden med oss. Benji älskar nomadlivet, äventyren och den portabla lyan vi rullar runt i. Det han uppskattar mest är nog att vi alla är tillsammans 24-7, och att varje dag innebär spänning, delade upplevelser, nya naturupplevelser, umgänge och närvaro. Det blir något ursprungligt i de äventyren, och det verkar han älska.

Skriva bok och träna

Eva Bodfäldt:

Sommaren ska jag ägna åt att skriva en ny bok i ett spännande ämne. Jag blev kontaktad av ett förlag som frågade om jag inte kunde tänka mig att skriva för dem istället för att ge ut böcker på eget förlag. Jag har inte mitt gamla gäng med redaktör och formgivare kvar och då var det lätt att säga ja eftersom jag vet vilket enormt jobb det ligger bakom varje bok. Nu kommer jag att vara omgiven av fullblodsproffs vilken känns både som en trygghet och en möjlighet till utveckling. För övrigt ska Will-Ja, Pike och jag göra det som vi alla tycker är superkul, nämligen att träna. 

Eva Bodfält med sina labradorer, Will-Ja och Pike. Fotograf, Johan Strindberg

Börja med vallning

Memea Mohlin:

Från början var planen att ta husbilen ned till södra Tyskland men eftersom det sägs att sommaren kommer bli mycket varm blir det nog att vi spendera mycket tid på och vid havet istället. Än vet jag inte riktigt vad Pyret verkligen gillar, hon är trots allt bara sex månader. Fast principen för kongsök har hon förstått och hon gillar skarpt att nosa rätt på sådan jag gömt. Spår verkar också uppskattas. Simmar gör hon redan som en utter, så tid vid vatten kommer hon nog gilla. Till sensommaren när värmen dämpats och lammen blivit äldre hoppas jag få introducera henne till vallning. 

Memea Mohlin med sin 6 månaders valp, aussien Pyret.