Tid för HEMESTER
Borta bra men hemma bäst! I sommar väljer många att bada i närmsta sjö. Foto: Getty Images

Tid för HEMESTER

Ibland blir det inte som man tänkt och planerat. Att ställa in semesterplanerna är aldrig roligt, men misströsta inte, det finns massor av roliga saker att hitta på hemmavid. Här har vi listat ett antal roliga grejer som inte kräver någon större planering. Och man behöver inte vänta till semestern. Börja nu!

1. Utforska närområdet

Vare sig du bor i staden eller på landet finns det massor att upptäcka. Besök kommunens hemsida eller dammsug lokaltidningen efter tips på intressanta områden. På många orter finns lokala hundägargrupper på Facebook där du både kan dela med dig av och fråga efter tips på fina strövområden, bra badplatser med hund och så vidare.

2. Ha picknick

Det behöver inte vara krångligare än att stoppa ned en kaffetermos och ett par ostmackor, lite vatten och ett tuggben till hunden i en ryggsäck inför promenaden. Att äta utomhus smakar alltid gott, särskilt efter en längre promenad. Vill ni slå på stort så kan du förstås duka upp en hel måltid för både två- och fyrbenta i det gröna.

3. Fixa ett bra hundporträtt

Många av oss har mobilen fylld av bilder på våra fyrfota familjemedlemmar, men har du någon riktigt, riktigt bra bild på din älskling? Vik några dagar för att göra hunden bekväm med kameran/mobilen och experimentera med ljus, vinklar och miljöer för att få till den där optimala bilden som visar din hunds själ. Gör sedan en förstoring att hänga på väggen. Kanske kan det också bli en fotobok? Eller ett bildspel att dela digitalt med andra? Är du konstnärlig kanske du kan hitta andra material att avbilda din hund med, allt från pennor och penslar till lera, trä eller textil. Den djärve låter hunden gå loss själv med giftfri färg…

4. Ta en spa-dag

När fick din hund en riktig genomgång med rejäl genomborstning, schamponering, kloklippning, tandborstning, småtrim av exempelvis öron och tassar senast? Välj gärna en solig dag då pälsen torkar snabbt ute.

5. Bara vara

Allt behöver förstås inte vara aktivitet när en är ledig. Att vila, göra ingenting, och vara tillsammans i medveten närvaro och uppskatta det en faktiskt har, är kanske särskilt viktigt i dessa tider. Att bara sitta tillsammans, tysta, och titta ut över en lugn sjö, en åker i skymningen eller stjärnhimlen är en lisa även för hundsjälar och stärker era band.

6. Se framåt och stötta – köp ett presentkort!

Den här krisen drabbar många hårt, inte minst småföretagarna, som de allra flesta som arbetar inom hund tillhör. Stöd instruktörer, hundklubbar och andra som har hund som inkomstkälla genom att köpa presentkort på framtida upplevelser och kurser. Har de inte presentkort i sitt ordinarie utbud så fråga om de kan ordna det. Då har ni också något att se fram emot! Givetvis kan ni även boka hundvänliga hotell och restauranger för framtida besök.

 

Fler tips om att semestra på hemmaplan hittar du i nr 5/2020 av Härliga Hund som finns ute i butik just nu.

Vill du teckna en prenumeration så gör du det enklast här!