Ta en promenad – för att rädda hundars liv

Ta en promenad - för att rädda hundars liv

Varje år dör hundratals hundar på irländska dog pounds för att ingen vill ha dom. På Irland håller man upphittade hundar i fem dagar på kommunala hundstall, innan de riskerar att avlivas på grund av platsbrist. Det är resultatet av löst reglerad avel och brist på både resurser och uppföljande av djurskyddslagar. Det betyder att Irland nu befinner sig i en kris – där tusentals hundar varje år överges, far illa och får sätta livet till. I december förra året var Hundar Utan Hem inbjudna, som enda utländska organisation, till det irländska parlamentet för att tala om svensk djurskyddslagstiftning och var Irland kan lära av Sverige. För att nu sprida medvetenhet och samla in pengar till föreningens arbete med att rädda utsatta och avlivningshotade hundar på Irland och i Polen, anordnar Hundar Utan Hem nu en lunchpromenad på Alla hjärtans dag, den 14 februari.

Räddar hundar från avlivning


 
Hundar Utan Hem samarbetar med ett tjugotal lokala organisationer, och räddar över tusen hundar varje år. Tack vare dem får de en andra chans och nya kärleksfulla hem i Sverige.

– Vi jobbar proaktivt för att förbättra hundarnas situation och förser hemlösa och utsatta hundar med välbehövlig, men kostsam, veterinärvård. För detta behövs pengar,säger Anna Beijer, verksamhetschef för Hundar Utan Hem i ett pressmeddelande. 
 
Lunchpromenadens syfte är att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Hundar Utan Hem, så de kan fortsätta sitt viktiga arbete. Pengarna går till att rädda hundar från avlivning och ge dem veterinärvård och de kärleksfulla hem de förtjänar. 
 
Den 14 februari klockan 12 äger promenaden rum för den som vill delta. Man väljer själv vart man promenerar. För att delta swishar man ett valfritt belopp till 900 84 83 och använder hashtagen #HUHlunchpromenad på Facebook, Instagram eller LinkedIn. 
 
Hundar Utan Hem är en ideell förening som bildades 2005. Deras syftet är att rädda och omplacera utsatta och avlivningshotade hundar på Irland, i Polen och i Sverige. Föreningen räddar och omplacerar över 1000 hundar årligen. År 2023 försåg de hemlösa och utsatta hundar med veterinärvård för närmare 5 miljoner kronor. Föreningen har 90-konto och står under Svensk Insamlingskontrolls översyn.