Sveriges största Halloween-promenad för hundar
Foto: Getty Images

Sveriges största Halloween-promenad för hundar

För fjärde året i rad anordnas nu Petit Halloween – årets läskigaste hundpromenad till förmån för Hundar Utan Hem. Promenaden sker både digitalt och fysiskt så att alla kan vara med och promenera oavsett var man bor.

Den digitala promenaden äger rum den 27-31 oktober på sociala medier. Alla som befinner sig i Stockholm söndag 30 oktober är välkomna att delta i den fysiska promenaden på Greta Garbos Torg på Södermalm kl 11.00-13.00.

Tillägnas Hundar Utan Hem

Petit Halloween är ett årligt event med välgörande ändamål för alla som älskar hundar. För fjärde året i rad tillägnas promenaden den ideella organisationen Hundar Utan Hem. Genom sitt engagemang räddar och omplacerar de avlivningshotade och övergivna hundar från Irland, Polen och Sverige. Pengarna från insamlingen, som går oavkortat till Hundar Utan Hem, används till veterinärvård och arbetet att hitta nya hem till hundarna. Insamlingen pågår hela oktober. Alla deltagare på plats söndag 30 oktober uppmuntras även att skänka begagnade saker som hundarna behöver; halsband (ej stryp), selar, koppel och tjocka filtar.

Ökning av svenska omplaceringar

Under pandemin har allt fler skaffat hund och Hundar Utan Hem har sen dess sett en påtaglig ökning av förfrågningar på svenska omplaceringar.

– Det senaste året har antalet svenska hundar som behöver ett nytt hem ökat. Det vi ser är så kallade
pandemihundar som många gånger inte är vana att lämnas ensam och som inte fått så mycket träning. Hundarna är unga, ofta runt ett år. Vi får också in hela valpkullar som uppfödarna inte hittar hem till på grund av att efterfrågan på hundar minskat efter pandemin, berättar Carina Olsson, grundare på Hundar Utan Hem.

– Många vet inte om att Hundar Utan Hem också hjälper svenska hundar men vi har ända sedan föreningen grundades hjälpt till med privata omplaceringar och många vanvårdsfall från Länsstyrelsen, säger Carina Olsson.

50 första får en goodiebag

Hundar Utan Hem deltar även under eventet och berättar om sitt arbete och svarar på besökarnas frågor. De första 50 hundarna på plats på Greta Garbos Torg får en goodiebag med produkter från promenadens sponsorer: Hugo & Celine, Best Friend, petgood och DogDater genom att swisha valfri summa till Hundar Utan Hem. Bakom Petit Halloween står Petit Banana PR – Sveriges första och enda PR-byrå och influencernätverk för husdjur.

– Vi så stolta över att få göra det här för fjärde året i rad tillsammans med Hundar Utan Hem. Vi är särskilt imponerade av deras insatser för de krigsdrabbade djuren i Ukraina sedan i våras. Promenaden gör vi för att de ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete, säger Emma Svensson, grundare Petit Banana PR.

Dela bilder – fina priser

– Att klä ut sig och sin hund är självklart frivilligt. Vi är måna om hundars välmående och förutsätter att hundägare känner sin hund bäst och vet vad hen är bekväm med, säger Emma Svensson.

Genom att anmäla sig till promenaden skänker alla deltagare valfri summa till Hundar Utan Hem via Swish: https://petitbanana.se/petithalloween/. På Instagram uppmanas hundarna att dela sina Halloween-bilder under hashtagen #petithalloween för chansen att vinna fina priser.

Petit Halloween 2022

Digitalt: 27-31 oktober på sociala medier.
Fysiskt: Söndag 30 oktober kl 11.00-13.00, Greta Garbos Torg i Stockholm.
Anmälan: https://petitbanana.se/petithalloween
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/599148081659377/
Instagram: https://www.instagram.com/petithalloween/

Källa: Petit Banana PR