Surare eller gosigare?

Surare eller gosigare?

Härliga Hunds redaktionshund Karin började löpa i morse. Det blev en aha-upplevelse för matte och tillika chefredaktör Petra Aschberg.
– Jag borde ha fattat att det var på gång för hon har varit så himla sur senaste dagarna och dessutom ätit allt hon kommit över, både gott och riktigt äckliga saker …

Redan under förlöpet märker många att deras tikar blir lite annorlunda, det är t ex vanligt att tiken blir snarstucken mot andra hundar som hon annars brukar gilla. Under löpperioden förändras tiken ofta i humöret och kan bli kinkig och okoncentrerad, kissar oftare när man är ute på promenad och äter kanske mer. Det finns också de mattar och hussar som upplever att deras tikar blir gosigare under den här perioden.
– Karin är ju bara 2,5 år så hon har inte löpt så många gånger ännu men det här att hon blir sur mot hundar som hon brukar gilla verkar vara typiskt, säger Petra Aschberg.
I helgen när hon hade besök av sin stora ”hundkusin” Kenzo, en belgisk vallhundblandning, var hon så konstigt tjurig, Kenzo fick inte gå någonstans utan att Karin hoppade upp och bet honom i kinderna och terroriserade honom.
– Och tidigare i veckan sprang hon och kissade överallt när vi var ute på promenad, jag trodde att hon hade lärt sig något nytt av hanhundarna på dagis, ha, ha, men det var alltså löp på gång, berättar Petra.
Hur märker du på din tik att hon löper/är på gång att börja löpa?

Kanske vill du även läsa om vad som kan hända när tiken är skendräktig.