Sommarquiz med hundfrågor
What! Talking to me? Jag lyssnar... frågor om hundar säger du. De kan jag svaret på - men kan du? Bild Getty Images

Sommarquiz med hundfrågor

Äntligen är det sommarlov! Ja inte för alla men många barn och många hundar. Kanske ni redan nu i helgen ska packa er iväg på resa och har inget att underhålla er med? Här kommer ett hundquiz till nytta och nöje.

Hur kunniga är ni om hund där hemma? Vem kan mest om hundens snabbhet, hur många muskler den har i öronen och om man kan ge en hund fläskkött? Här kommer den stora utmaningen – vem har flest rätt på juni månads hundquiz?  

Vilka av följande ämnen är giftiga för hundar?

  1. Mjölk, fläskkött och vingummi
  2. Coca cola, spiskummin och kiwi
  3. Russin, vindruvor och choklad

Svar: Det finns en lång lista på saker som är farliga för din hund, dessa bland annat: Vindruvor, russin, kakao, lök av alla slag, salt, starka kryddor, speciellt chili, nötter och ekollon.

Vilken är världens snabbaste hundras?

  1. Siberian husky
  2. Greyhound
  3. Saluki

Svar: Vinthundar har en kropp byggd för fart och snabbhet. Den snabbaste hundrasen, greyhound, är kanske den mest kända vinthunden. Den kan på kortare sträckor springa 70 kilometer i timmen.

Hur många smaklökar har en hund?

  1. 1700
  2. 950
  3. 6000

Svar: 1700. Katter har bara 473 smaklökar men hundar har 1700. Människor däremot har cirka 9000.

Hur många muskler styr hundens öron?

  1. 19
  2. 18
  3. 5

Svar: Hundens öron styrs av 18 olika muskler som används för att vända öronen mot ljudet när de hör dem. En hund kan på så sätt upptäcka ett ljud på 1/600 sekund och höra ljud på fyra gånger avståndet än människor

Hur kan man identifiera en hund?

  1. De går inte
  2. Pälsens färg
  3. Nosen

Svar: Varje hunds nos är unik, den motsvarar människans fingeravtryck. Kanadensiska kennelklubben har använt nosavtryck som individuell identifiering sedan 1930-talet och många andra organisationer har följt i deras nosavtryck, förlåt, fotspår.

Varför har hunden päls

  1. Finns inget skäl, det är bara en avelsfråga.
  2. För att hålla värmen.
  3. Flera skäl, bland annat hålla värme, men också ge svalka.

Svar: För att hålla hunden varm men pälsens har även en isolerande effekt och håller hundarna svala om sommaren. Pälsen skyddar också deras hud från solen.