Smart app i skogen

Smart app i skogen

Nu är älgjakten i full gång runt om i landet. Tyvärr sker en del olyckor och ibland kan man snabbt behöva larma jaktkamrater eller andra. Länsförsäkringars app ”Knappen” kan vara en hjälpare i nöden. Du laddar ner den gratis till din mobil.

– I appen lägger man till sina jaktkamrater eller den grupp som är ute i skogen. Dels går det då enkelt att larma, dels har man koll på vad kamraterna befinner sig, vilket alltid är viktigt under jakt. Du ser vart du befinner dig och kan snabbare rycka in om så behövs, säger Susanne Fagerberg, skadechef på Länsförsäkringar Uppsala och själv aktiv jägare.

Om du råkar illa ut så räcker det med ett knapptryck för att dina kamrater får ett larm och ser på en karta i Knappen var du är någonstans.

– Men glöm inte att det inte enbart går förlita sig på modern teknik när man rör sig i skog och mark. Om man exempelvis befinner sig i radioskugga kan den gamla hederliga kompassen trots allt behövas, avslutar Susanne Fagerberg

”Knappen” laddas ner gratis till smartphone från Appstore och Google Play. Förutom larmfunktionen finns bland annat följande funktioner i appen:

  • ”Följ mig”, en funktion som gör att jaktkamrater, vänner och familj kan följa dig i realtid när du är i skogen eller på annan plats. Om något skulle hända så vet de direkt var du är. Givetvis går funktionen att stänga av när jakten eller skogspromenaden är avklarad.
  • En timer-funktion – om du inte är tillbaka efter en viss tid går larmet till dina vänner automatiskt.
  • Alla telefonnummer lätt åtkomliga som kan behövas i en nödsituation.

Du kan se instruktionsfilmen om Knappen här: http://youtu.be/Yt50QWY8c0k

För ytterligare information kontakta:
Susanne Fagerberg, skadechef Länsförsäkringar Uppsala, 070-609 56 89
Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50