Schäfern Beck skrämd för livet

Härliga Hund fick ett brev från Malmö:

”Den 13 september tog Anki Svensson och fyraårige schäferhanen Beck sin sedvanliga kvällspromenad i Malmö. Plötsligt exploderade en handgranat bara några meter ifrån dem. De som kastat var ett ungdomsgäng, som riktat den mot ett annat gäng.

Anki och Beck kastades omkull av tryckvågen. Beck försökte fly i panik och Anki fick kämpa för att hålla honom kvar. Men attacken var inte över. Plötsligt blev en av killarna i de stridande gängen skjuten i ansiktet. Anki drabbades av dödsångest och trodde deras sista stund var kommen. Beck var okontaktbar och hans rädsla förvärrades ytterligare av det kaos som följde med polisbilar och ambulanser med tjutande sirener.

Under tiden som följde fick Anki god hjälp med krishantering och läkarkontakter. För Beck gick det inte lika bra. Ingen försäkring täcker hans skador; spräckta trumhinnor, en höft/ryggskada och inte minst ett djupt mentalt trauma.

I december blev det än värre. Smällare och fyrverkerier veckorna kring nyår har tvingat Beck att återuppleva den hemska septemberkvällen. I fyra veckor levde han under konstant stress, ständigt beredd att fly. På nyårsafton fick han 20 mg Stesolid, ett starkt lugnande medel som inte hade någon effekt.

Vill du hjälpa Beck? Gå med i hans grupp på Facebook: Becks Rehab.