Säsong 2 av Husdjurspodden

Säsong 2 av Husdjurspodden

Onsdagen den 12 oktober är det premiär för säsong 2 av Sveland Djurförsäkringars Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden. Lyssnarna kan se fram emot sex kunskaps- och underhållningsladdade avsnitt tillsammans med etolog Emma Almquist och gästexperter.

Husdjurspodden är en podcast för alla som älskar djur och som inspireras av kunskap och engagemang. Precis som i säsong 1 bjuds lyssnarna på en stor bredd av ämnen fördelade på sex avsnitt som släpps successivt under hela hösten. Det första avsnittet handlar om allergi hos hundar, men även allergi hos våra andra husdjur diskuteras. Ett ämne som Emma Almquist upplever att många inte vet så mycket om, men som är jättevanligt.

– Desto bättre vi förstår våra djur ur alla möjliga hänseenden, desto bättre kommer både de och vi må i slutändan. Därför har jag valt att ha en stor bredd på ämnen som diskuteras i podden. Som djurägare behöver man ha ett helhetsgrepp. Rätt kunskap är A och O för ett hållbart och roligt djurägande, säger hon.

Avsnitt säsong 2:

12 oktober: Allergi hos hundar med Susanne Åhman

26 oktober: Så ger man kaninen ett bättre liv med Therese Bergman

9 november: Veterinärmedicin och djurens beteende med Ida Kornevi

23 november: Det unika forskningsprojektet ”Mitt liv med hund” med Therese Rehn

7 december: De gyllene åren med den vuxna hunden med Emelie Johnson Vegh 21 december: Nyår, stressade djur och antidepp med Anya Thörnqvist

Podcasten finns tillgänglig på Spotify, Podcaster-appen och Google Podcasts.