Så ska de motverka illegal hundhandel

Så ska de motverka illegal hundhandel

I början av 2020, i en tid där allt mer rapporter om smuggelhundar, oseriösa uppfödare och felplaceringar uppmärksammades väcktes en idé hos entreprenörerna Anton Nilsson och Annie Lidén.

Som hundälskare ville de göra en ansträngning för att motverka antalet hundar som far illa, både hos uppfödare och som hamnar i fel hem. Lösningen blev en handelsplattform anpassad till hundförmedling. 

Det allra flesta mindre uppfödare och blandraser är sällan eller aldrig medlemmar hos rasklubbar eller större organisationer, vilket gör att man tvingas annonsera på plattformar där det är svårt att urskilja en smuggelhund och en svensk uppfödare. 

Gratis tjänst

– Vi alla måste göra ett krafttag och göra det lättare för nya hundägare att göra rätt. Framförallt är vårat mål med plattformen att motverka den illegala verksamheten, därför har vi gjort tjänsten gratis för alla användare, säger Anton Nilsson, medgrundare till Hundnet. 

Därför är Hundnet är byggd med Bank-Id och chip-id kopplat till jordbruksverket för att motverka illegal handel. Det är en plattform anpassad till att köpa och sälja hundar helt enkelt. 

– Läs mer på Hundnet.se och registrera ett konto idag så kan du vara en del av lösningen, avslutar Anton Nilsson