Så här blir årets största hundpromenad

Så här blir årets största hundpromenad

När det för femte året i rad är dags att koppla hunden inför Agrias hundpromenad blir upplägget annorlunda än tidigare år. På grund av pandemin bjuder nu Agria in alla hundar i hela landet till en digital hundpromenad för att hjälpa hemlösa hundar. Trots nödvändiga förändringar är det goda syftet som vanligt att samla in medel till förmån för hemlösa hundar på Hundstallet.

 Förra året gick 5000 ekipage i tretton städer. Den digitala hundpromenaden ger nu alla hundägare chansen att ta sin dagliga promenad på hemmaplan, och samtidigt hjälpa hemlösa hundar till ett bättre liv. Den här lösningen bidrar till den nödvändiga sociala distanseringen för minskad risk av smittspridning.

– Vi vet att det finns många hundägare som vill vara med och hjälpa alla hemlösa hundar. Med den digitala hundpromenaden hoppas vi kunna sprida lite glädje och tillsammans bidra till de hundar som behöver extra stöd i väntan på nya familjer, säger Agnes Fabricius, vd, Agria Djurförsäkring.

Det är gratis att delta i hundpromenaden för alla deltagare. Istället skänker Agria 10 kronor för varje startande ekipage till förmån för hemlösa hundar på Hundstallet, dock maximalt 100 000 kronor.

Hundstallet

Hundstallet tar emot cirka 500 hundar per år som i väntan på nya familjer behöver tak över huvudet, foder, träning och veterinärvård. På hundarnas önskelista står bland annat rejäla koppel, bilselar, bäddar och köttbullar. Se hela önskelistan här.

Skapa gemenskap

Är du sällskapssjuk? Skapa en skön vi-känsla och gemenskap under den digitala promenaden i sociala medier! Dela fina hundbilder under hashtaggen #agriahundpromenad. Det är gratis för alla hundägare att delta i promenaden medan Agria skänker tio kronor per deltagare till hemlösa hundar som tillfälligt bor på Hundstallet – ju fler som går, desto mer pengar blir det till hundarna.

Så här går den digitala hundpromenaden till:

  • Gratis anmälan för dig och din hund här.
  • Gå en skön hundpromenad i ditt närområde någon gång under veckoslutet 13-14 juni
  • Glöm inte picknickkorgen och njut av att vara tillsammans med hunden i naturen
  • Dela din härliga promenad med en bild under hashtagen #agriahundpromenad
  • Agria skänker 10 kronor per anmält ekipage till Hundstallet

Var och när?

Datum: lördag & söndag den 13-14 juni

Tid: när hunden behöver gå ut

Plats: på en skön plats i naturen nära ditt hem