”Roy tror nog att han är en knähund”
Roy älskar att träffa sina hundkompisar, speciellt favoriten amstafftiken Saga.

”Roy tror nog att han är en knähund"

Amstaffterriern Roy, 2 år och 8 månader, älskar eftermiddagspromenaderna med matte Emma Höglund, 24 år, som jobbar som brevbärare.

På väg just nu:
Vi är på väg hem. Roy har varit med mig på jobbet, det fungerar när jag jobbar på kontoret. Han tycker det är jätteroligt att få träffa mina arbetskamrater och de flesta verkar tycka om honom också.

Har på sig:
Ett vanligt koppel.

Gör Roy när ingen ser:
Som liten bet han på skor när han var ensam, det har han slutat med. Nu tror jag att han mest sover när jag går hemifrån. Han har en säng i köket.

Bästa käket:
Magnussons torrfoder och hamburgerbiffar. Som godis föredrar han levergodis eller en köttbit.

Skäller på:
Roy skäller bara om han hör något när vi är hemma, han vaktar. Och så kan han skälla på kommando.

Bra på:
Han är jätteduktig på att vara söt och gosig, han är världens goaste och ger massor av kärlek till mig. Roy är aldrig arg på någon. Jag tror att han tror att han är en liten knähund, en chihuahua eller liknande, för han sitter gärna i famnen.

Så ser en dag ut:
Roys dag börjar med en ordentlig promenad innan jag går till jobbet. Han stannar hemma till ungefär elva då en hundrastare kommer och hämtar honom. Efter jobbet brukar vi ta en powerwalk och köra stimulansträning. På sommaren kan det till exempel vara att han simmar och hämtar en boll och på vintern apport uppför en kulle.

Dagens
höjdpunkt:

Det är promenaden när jag kommer hem. Han vet att han kommer att träffa många hundkompisar och kanske få leka med amstafftiken Saga.

Rädd för:
Han reagerar på korsdrag, kanske är det någon dörr som har smällt igen hårt någon gång. Han tycker inte om bråk heller, då blir han ängslig och gömmer sig.

Favoritplats:
Inomhus är Roy gärna med oss, han vill vara i samma rum. Utomhus är han helst i vatten, han älskar att bada.