Regnet det bara faller ner …
Jättetråkigt att det bara regnar.

Regnet det bara faller ner ...

… nej, jag menar glad midsommar förstås! Fast det är jättetråkigt när det bara regnar och regnar hela tiden. Inte för att jag bryr mig så värst, jag gillar regn, men mormor och morfar är jättetråkiga när det regnar.

Varje sommar är jag sommarbarn hos mormor och morfar i Skåne. Säger matte och mormor. Jag säger att jag är på semester i södern. Mormor och morfar älskar mig, jag vet det. Men nu ligger mormor på soffan och läser bok och är tråkig – och Lishunden gnäller för att det är så tråkigt. Morfar sitter vid datorn och är jättetråkig.

SEMESTERTIDER
Annars är det bästa med att ha semester sovmorgnarna. Jag brukar inte behöva väcka morfar förrän vid sju–halv åtta, men i dag flappade jag inte med öronen förrän vid halv nio. Ja, det är så jag gör: Flappar med öronen så det låter roligt. Då vaknar morfar och blir glad. Så fort jag hör att han vaknar går jag till hans säng och visar att jag är glad att han är vaken. Sedan får vi frukost och går och hämtar tidningen vid stora vägen. Jättebra sommarmorgon. Fast inte nu, nu är allt tråkigt.

I morgon ska vi äta sill. Det är inte så gott. Fast det går ju att äta. Och jag och Lisa kommer att få jobba hårt med att slicka tallrikar, för på midsommar använder man så många tallrikar, säger mormor. Tänk om det är tråkigt i morgon också, fast vi ska äta massa god mat?

Vad brukar ni göra är det är tråkigt?  Jag vill ha tips. Hur får man roligt fast det regnar ute och ingen vill gå ut?

Och man kan ju leka arga leken, som de här två gör, men …
Ungefär så här vill jag göra med regnet.

smack