Prova på skogsagility
En stunds skogsagility kan pigga upp vilken promenad som helst!

Prova på skogsagility

Trött på den vanliga skogspromenaden? Då kan det vara kul att passa på att träna hundens rörlighet och följsamhet. Ta naturen till hjälp och staka ut en agilitybana. Sen bär det iväg över stock och sten i flygande fläng i skogsagility.

Låt din hund balansera på en nedfallen trädstam, ta ett språng över en liten bäck, krypa under en gren på en tät gran, springa i slalom mellan täta trädstammar eller hoppa upp på en stubbe och hämta godis. Skogen är full av möjligheter för den som vill testa agility under lite friare former. Om det bara du och vovven kan ni ta det lite som det kommer. Passa på att träna när tillfället dyker. Därför skogsagility passar alla skogar.

Testa skogsagility

Vill du bjuda med hund- och människovänner kan du gå ut och rekognosera innan ni ger er iväg tillsammans. Markera hindren med en färgglad plastremsa så att de är lätta att hitta. Sen är det bara att packa ner belöningar åt hunden, vare sig det är godis eller en rolig boll. Och kanske en liten matsäck att njuta av efter träningen.

3 tips inför träningen

  1.  Tänk på att kolla att hindren inte kan utgöra en fara för hunden. Att stenarna de ska gå på inte är lösa eller vassa.
  2.  Glöm inte att du kan behöva stödja hunden. Stå nära hindret och var beredd att stödja din hund om den tvekar eller lugna ner den om det går för fort.
  3.  Mellan den 1 mars och den 20 augusti är det förbjudet att låta hundar springa fritt där det kan finnas vilt. Men du kan ha hunden kopplad när du tränar skogsagility.