Pratar du med din hund som det vore en människa? Här är 11 tecken på att du blivit hundtokig
Pratar du med din hund som det vore en människa? Foto: Getty images

Pratar du med din hund som det vore en människa? Här är 11 tecken på att du blivit hundtokig

Vi sover med dem. Kramar halvt ihjäl dem. Skryter över dem och bombarderar våra Facebookkonton med bilder på dem. Klart att vi är besatta av våra hundar! Här är lite fler tecken på att du är hundtokig.

1. Du talar med dem som med en människa

Har du kommit på dig själv med att gå runt hemma och prata med din hund? Sorg eller glädje spelar inte så stor roll. Du delar med dig av alla funderingar till din hund. Som lyssnar tålmodigt tills du pratat till punkt. (Och som lägger huvudet på sned och ser uppriktigt intresserad ut…)

2. Bara det bästa är gott nog

Passar rosa i dag?

Varför ska en hund nöja sig med bara ett halsband, när du själv har garderoben full med olika kläder? Nej, just det. Alltså köper du med glädje både ett och tre koppel och väljer hundbädd med samma omsorg som du väljer säng till dig själv.

3. Hemlagat, självklart!

MAT

Torrfoder eller burkmat har inte kommit över din tröskel sedan valpen gjorde det. Och varför skulle det, när det är så mycket godare med hemlagad mat på de allra finaste råvaror?

4. Ständigt i fokus

Inget snack om vem som är viktigast här.

Inget familjeporträtt är komplett utan hunden. Helst i mitten. Att hen döljer andra delar av familjen spelar mindre roll. Det där med att en hund inte är en människa intresserar dig inte det minsta. Hunden är lika mycket värd som alla andra. Minst!

5. Hunden har högsta frisörkontot

Åh, äntligen spa-dags!

Var går din gräns för hur mycket en hunds skönhetsvård får kosta? Antagligen betydligt högre upp än gränsen för vad dina egna frisörbesök får kosta. Klart att hunden ska få ett skönt bad, bli fönad och trimmad på ett riktigt lyxspa. Endast det bästa är gott nog.

6. Alltid i bakgrunden – och längst fram!

Jajemän!

Varför ha en vacker solnedgång som bakgrundsbild på telefonen eller datorn om du kan ha din allra bästa kompis där? Dum fråga.

7. Du bokar hunddejter

Bästa vänner.

Taxträffar, fralladejter eller bara en långpromenad med bästa kompisen (pälsbeklädd sådan alltså). Självklart bokar du in kompisträffar i din almanacka. Medan hundarna leker får du tid att göra det du gillar nästan mest av allt – prata om din hund med andra!

8. Du minns inte livet före hunden

Det här har väl alltid varit min plats, eller?

Man hör ofta nyblivna småbarnsföräldrar säga ”jag minns knappt hur det var innan vi fick barn”. Och så är det förstås för dig också. Hunden är ditt livs självklara centralpunkt. Och så har det väl alltid varit, eller?

9. … och inte hur det var vara hårfri heller!

Vem bryr väl sig om lite hår i soffan?

Det där med att det ligger hår i soffan och stora hårbollar längs golvet är så självklart att du knappt ser det längre. Det mesta är täckt i hår – och på det mest självklara vis. För vem skulle vilja avstå lite hundmys bara för att hålla kläderna klanderfria?

10. Kan inte sova själv längre

Det är något som saknas för att få det där lugnet.

Det där som kändes lite bökigt i början, när hunden lade sig till rätta och tog all plats i sängen, känns nu så naturligt att det snarare blir svårt att sova utan sin håriga vän i sängen.

11. Snubblar på leksaker

Rena självklarheter. På golvet...

Att ha hund innebär ett visst mått av snubblande. Det är svårt att komma ifrån. För självklart ska hunden få ha sina leksaker framme precis som du. Bara att hunden lägger dem på golvet, lite var som …