Populär hundpsykolog till Lindesberg

Anders Hallgren – Europas första hundpsykolog kommer till Lindesberg om tre veckor. Det är Lindesbergs hundcenter som lyckats anordna en föreläsning med den populära hundnestorn. Anders Hallgren är känd för sina böcker inom hundlydnad och var en av de första som talade om att träna hundar med bekräftelse, istället för med hårda tag.

Inom hundkretsar är Anders Hallgren en välkänd och mycket uppskattad hundpsykolog. Han tog sin psykologexamen på 70-talet och har sedan dess skrivit ett 30-tal böcker. Han är känd för sitt framgångsrika arbete med problemhundar och har också gjort studier kring samspelet mellan hund och människa.

Anders Hallgren var den första i världen att träna hundar att upptäcka mögel i hus, vilket idag är något av en industri i Skandinavien. Han har också startat och utvecklat ett program för utbildning av servicehundar för handikappade människor.

Den 24 april håller Anders Hallgren ett föredrag på Folkets Hus i Lindesberg. Temat för kvällen är hundens psykologi och hundägarens. Hallgren tar bland annat upp begreppet ledarskap och visar att det är missförstått och redovisar flera moderna etologers kritik av begreppet. Han kommer också att ge exempel på hur man som hundägare kan fungera bättre om man ser sig själv som ”lärare”  eller tränare istället för ledare.

Förköp till föreläsningen av Anders Hallgren görs på Lindesbergs Hundcenter. Det rapporterar lindenytt.com.