Peanuts i poolen

Peanuts i poolen

Igår besökte jag min vän Karen i hennes stora villa ute på landet i Goa. Hon skulle ge Peanuts ett träningspass i poolen för att försöka få upp hans motorik i bakbenen.Peanuts är nämligen förlamad på bakbenen efter att bybor slagit honom med bambupinnar och lämnat honom att självdö i en rondell.

Jag ville så klart gärna vara med och dokumentera hans framsteg så att även ni läsare skulle kunna bjudas på en uppdatering kring Peanuts liv.

Först måste flytvästen på och det var inte det lättaste med en slingrig hund.
Karen hjälper Peanuts komma ner i poolen.

Att simning är en bra rehabiliteringsform för såväl människor som hundar är ju inget nytt och av en ren tillfällighet kom Karen på att hennes lilla pool kanske kunde hjälpa Peanuts att få i gång rörelsen i bakbenen.
Efter lite hjälp från Karen och en flytväst kunde faktiskt Peanuts klara att självmant stå upp på alla fyra ben vid poolkanten. Han verkade gilla vattnet, även om det antagligen kändes lite obekvämt med flytväst, och sprattlade glatt runt med frambenen i ett försök att simma.

5
Åh så skönt!
Titta då, jag står!!
Karen passade på att dokumentera Peanuts framsteg.
Simelisim!

Efter ett enklare motionspass masserade även Karen bakbenen lätt och sedan var det dags att kliva upp ur poolen igen. Väl uppe på gräsmattan fick Peanuts liksom som ett glädjerus och drog sig runt på gräset med framtassarna med nyfödd energi. Och rätt vad det var så stod han upp själv!! (Jag missade dock detta ögonblick med kameran…)

Massage.
Nästan uppe på alla fyra!!

Karen hade även fått hem ett nytt ”räddningsobjekt” – en 6-månaders tik med en svår hudsjukdom. Även denna gången hade alla gett upp hoppet om att denna hunden skulle överleva och ingen ville ta på sig ansvaret att ta hand om henne och ge henne en chans att läka. Så åter igen öppnade Karen sitt hem åt en chanslös hund och hon behandlar nu valpen, som inte fått något namn än, med salvor, medicin och schampo flera gånger om dagen. Valpen är en stor tik, troligen en Grand Danois-mix, och hon får bo ute i trädgården tills dess att hon kan integrera med de andra hundarna utan att smittas.

1
Vad ska denna sötnos heta?? Kom gärna med förslag!

Vad denna fina människa Karen gör för hundarna här i Goa … Jag är verkligen så himla imponerad av henne och tacksam för att hon finns!