Passar en släthårig foxterrier dig?

Passar en släthårig foxterrier dig?

En skojfrisk kompis som fattar mycket – men gärna gör som den själv vill. Och det den vill är att vara i centrum med sitt människogäng, hitta på roliga saker och jobba mycket och länge.

  • Får den lilla valpen sitt hem hos någon som nästan lever sitt liv mer ute än inne så är nog den här matchningen helt perfekt. Nog för att en släthårsfox även gillar att mysa i soffan, eller varför inte i sängen, men visst är det ute på språng den trivs bäst.
  • Rasen kommer oftast mer till sin rätt i fartfyllda sporter, som till exempel rallylydnad och agility, än som lydnadschampion. Även om den lär sig snabbt, så gillar den fart och fläkt bättre än att visa sig på styva linan på dressyrplan. Att jobba med nosen som vid viltspår och nose work gillar en släthårsfox skarpt och det gör den dessutom gott med den mentala utmaningen.
  • Pälsvården av den här släthåriga rasen handlar om vanlig borstning några gånger i veckan för att minimera lösa hårstrån, för sådana hittar man hela tiden och extra mycket de två gånger per år som hunden fäller. Men att vårda och se till att sin vän mår gott och har hälsan är ju en stor del av det mysiga med att ha hund.
  • Med barn fungerar släthårsfoxen utmärkt. Detta under förutsättning att både barn och hund får lära sig umgås på rätt sätt.