Passar en golden retriever dig?

Passar en golden retriever dig?

En golden retriever är i grunden en apporterande fågelhund, men är numera en utpräglad familjehund som är intelligent, social och, angelägen om att vara till lags om den ges orsak till det.

Rasen älskar att ta del av sin familjs aktiviteter och anpassar sig till de flesta vardagliga aktiviteter med stort lugn. Med sitt godmodiga och avslappnade sätt samt lekfulla natur är den populär bland barnfamiljer. Den är också vanligen tolerant när det gäller att leva med andra husdjur.

Rasen har ingen utpräglad vaktinstinkt och ägare av rasen skämtar ibland om att en golden hellre skulle hjälpa en inbrottstjuv att bära ut saker, snarare än att jaga bort den.

Aktiv hundras

Även om detta är en i grunden lugn och vänlig ras är den också en mycket aktiv hundras som behöver såväl fysisk som mental träning. Rasen är avlad för att samarbeta med sin förare och det gör att den har lätt att lära nya saker, men det kommer inte gratis. Se till att du har tid och intresse av att träna din golden.

Arbete

Dess iver att arbeta, den höga intelligensen och rasens lättsamma sätt gör den mycket lämplig som terapi- eller assistanshund.

I kombination med det välutvecklade spårsinnet och den medfödda jaktinstinkten är den även populär hos polisen och räddningstjänsten.