Öppet hus hos Svenska Kennelklubben!

Nu på lördag, den 14 juni, är det öppet hus hos Svenska Kennelklubben, SKK. Kom till kansliet i Spånga och få en inblick i en av landets största intresseorganisationer.

Ta chansen att se en unik samling hundkonst i SKKs museum. I museet finns flera tusen olika föremål gjorda av konstnärer som Bruno Liljefors. I SKKs bibliotek hittar du dessutom en stor boksamling med över 5 000 titlar av hundlitteratur från 1890-talet och framåt, och över 10 000 artiklar som rör ämnet hund.

På plats finns bland annat SKKs ordförande Nils Erik Åhmansson, vd Ulf Uddman och kanslipersonal tillsammans med sina hundar. Passa på att ställa dina frågor om SKK-organisationen. Hur går det till att hantera 50 000 nyregistrerade rashundar per år eller 127 000 resultat från hundutställningar och 121 000 resultat från prov- och tävlingar (agility, lydnad, rallylydnad, freestyle och HTM)?

Det kommer även att finnas en veterinär som visar den senaste tekniken inom digital röntgen. Under dagen kan du gå tipspromenad, kolla in specialerbjudanden i SKK Shop, fynda bland äldre hundlitteratur med mera. Det bjuds på tårta, lättare förtäring och självklart en doggy bag. Välkommen!

Hitta dit

Besöksadress: Rinkebysvängen 70, Ingång A, Spånga. För dig som åker kommunalt gäller t-bana nr 10, blå linje och station Rinkeby. För dig som åker bil finns avgiftsbelagd parkering.

Svenska Kennelklubben 125 år

I år firar Svenska Kennelklubben, SKK, 125 år i hunden och hundägarens tjänst! I dag har Svenska Kennelkubben över 300 000 medlemmar och är en av landets största intresseorganisationer. Under 2014 väljer vi att fira 125-årsjubileumet på flera olika sätt:

  • Stor jubileumsutställning den 13–14 december då Stockholm Hundmässa arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. I år blir det extra många aktiviteter för dig och din hund.
  • Artikelserie om de senaste 25 årens viktigaste händelser. Artiklarna publiceras i vår medlemstidning Hunsport och kommer sedan att samlas i en jubileumsbok.
  • Under jubileumsåret kommer vi även att lyfta fram våra 12 unika svenska nationalraser: dansk-svensk gårdshund, drever, gotlandsstövare, hamiltonstövare, hälleforshund, jämthund, norrbottenspets, schillerstövare, smålandsstövare, svensk lapphund, svensk vit älghund och västgötaspets.
  • Var med och fira genom att skänka pengar till SKKs fonder som främjar hund på olika sätt och bli samtidigt omnämnd i tidningen Hundsport. Välj bland våra forskningsfonder, minnesfonder, Assistanshundsfonden eller Svenska Kynologiska Akademins Fond.