Ny mötesplats för hundar, hussar och mattar

I lördags öppnade den nya mötesplatsen för hundar och deras hussar och mattar i Linköping. Men andra djur och människor är också välkomna.

Chef på stället är Annelie Andersson, men hennes hundar har också en del att säga till om. Johan, och Nelson galopperar över golvet, tillsammans med den gamle kompisen Morris. Ännu finns bara ett fåtal möbler och i en trave ligger rutor med nålfiltsmatta. Bra med rutor som enkelt kan bytas ut om en eller annan hund misslyckas. Vi träffas på torsdagen som om allt är på plats i dag så har Annelie jobbat dygnet runt.

– Jag får hjälp så det SKA bara bli klart, skrattar hon.

Hennes hundar njuter av den tomma stora golvytan. Det gäller att springa innan matte ställer ut möbler som är i vägen. Annelie är etolog (läran om djurs beteende). Själv håller hon på och utbildar två av de tre hundarna till servicehundar. En rullstolsburen flicka skulle få Morris som nu är en treårig golden retriver. Men hunden var inte stabil nog och ska därför ersättas av labradoren Nelson som ännu bara är ett halvår.

– Här i lokalen ska jag ha djurträning både i grupp och enskilt. Också mindre djur kan få beteendehjälp här och vid behov kan jag hyra ut hela lokalen.
Måndag, tisdag och onsdag är lokalen på Drottninggatan öppen under dagtid. Där kan du fika, med eller utan djur. Till det finns Annelies mammas bakade bullar och hennes egna LCHF-kakor. Läs mer här.