Ny generation allergivacciner under utveckling
Foto: Getty Images.

Ny generation allergivacciner under utveckling

Läkemedelsbolaget Nextmune har enligt ett pressmeddelande inlett partnerskap med det kanadensiska bioteknikföretaget Angany för att utveckla nya vacciner mot allergi och atopisk dermatit hos sällskapsdjur.

Angany är inriktat på att utveckla nya biopartikelbaserade vacciner. Genom sitt partnerskap siktar Nextmune och Angany på att utveckla snabbare verkande och effektivare vacciner för att långsiktigt förebygga allergiutbrott hos hundar, katter och hästar. Utvecklingstiden förväntas vara fem år, med möjlighet till förlängning.

Kan förbättra livskvaliteten

– Många sällskapsdjur lider av svåra allergier med ihållande eller återkommande klåda, hudskador eller andningsproblem. De tillgängliga behandlingarna kräver livslång administrering och täta besök hos veterinären. Genom detta partnerskap strävar vi efter att utveckla nya, längre och snabbare verkande vacciner för att förhindra allergitecken hos djur. Det är verkligen spännande att utveckla nästa generations vacciner som kan förbättra livskvaliteten för miljontals hundar, katter och hästar runt om i världen, säger Magnus Kjellberg, vd för Nextmune.

Källa: Nextmune