Nu njuter lilla Chessi av våren igen

Då: En svårt skadad, skrämd liten hund med flera brutna ben, hjärnblödning, avslitet skinn och infekterade sår över hela kroppen. I dag: En glad och pigg hund som leker ute i den första vårgrönskan.

– Jag är så otroligt tacksam för att det lilla trollet ligger här i solen, säger matte Grethe Jensen om sin hund Chessi vars öde engagerat bland annat VLT:s läsare.

Det var den 24 november förra året Chessi, en korsning mellan shih tzu och yorkshireterrier, försvann från hemmet på Nanna Svartz gata efter att ha blivit skrämd av fyrverkeriet som brakade loss i centrala Västerås i samband med julskyltningen.

Fyrverkeriet dånade igång precis när hennes matte öppnade altandörren för att släppa in besök och Chessi sprang i panik ut genom dörrspringan och försvann.

Eftersom hundägaren var precis nyinflyttad på adressen hittade Chessi troligtvis inte tillbaka hem. Det enda spår som fanns efter henne var uppgifter om att en liten hund  setts bli påkörd av en bil i närheten av Centralstationen. Hunden ska sedan sprungit iväg från platsen, möjligtvis skadad.

Efter drygt ett dygn av stor oro och idogt letande hittades Chessi till slut av den lediga polisen Ann-Charlotte Israelsson och hennes väninna Kicki Weinerö som gett sig ut för att leta. I mörkret, tryckt intill en cementmur alldeles bredvid E 18 i höjd med gamla Korsängsskolan låg Chessi halvt dold av ett buskage.

Den lilla hundkroppen var då svårt sargad. Chessi hade sår över hela kroppen, skinnet var avslitet på flera ställen, hon hade ett brutet framben, brutna revben och hade drabbats av både en hjärnblödning och hjärnskakning.
– Man får ont i magen när man tänker på vad hon varit med om, säger matte Grethe Jensen. Läs mer här.