När hundarna inte samspelar

När hundarna inte samspelar

De var verkligen osams, Nova och Freja. Och det var inte konstigt. Lika leker bäst kan stämma. En gladiator och en ballerina kan ha svårt med samspel.

Karin var medveten om orsakerna bakom betten. Hundkombinationen var inte optimal eller planerad. Cockerspanieln Nova var hennes och bulldoggen Freja var Carls. En helt vanlig husse som Karin plötsligt blev varm i kroppen av. Tydligen var han inte helt vanlig, inte för henne. Sen var det kört. Och plötsligt skulle alla dela på en trea. Hundarna hade lite svårt att vänja sig vid det så de bet varandra jätte hårt. Och rev sönder varsin soffa och kissade jätte mycket på en kopläd husse var överdrivet rädd om. Sen blev det dålig stämning i bonusfamiljen.

Det är inte lätt att leva tillsammans när man är kolossalt olika

En helt vanlig lunchpromenad: Nova piruettar ut genom porten. Hon startar i en demi-plié och 360 grader senare landar hon i en perfekt relevé samtidigt som hon insuper rosendoften från rabatten bakom knuten. Freja beter sig mer som en plogbil. Som Fredinand och getingen ni vet, fast utan getingen. Och stackars Nova råkar snurra i vägen för Freja ”the plogbil”, hennes piruetten får en sådan fart att femte tasspositionen blir ett vildsint flaxande vilket hon inte tänkt sig. Därför fräser hon näsvist åt Freja, lite kattlikt faktiskt när jag tänker efter. Och där är det kört. För Freja hatar katter. Bulldoggtiken tar sats, sänker skallen och stångar Nova åt helskotta. Nova flyger men inte alls Dirty Dancing-aktigt, så även det här känns fel för långörat. När hon slutligen landade är hon inte jätte glad, man kan inte påstå det. Och det har Freja inte någon som helst förståelse för, hon gillar nämligen bowlinglekar. Och sen bits de igen.

De kanske kan komma överens med tiden

Men det kommer ta ett millennium och evig handledning. Vad jag vill ha sagt är att alla hundar är inte menade att vara tillsammans. De hade aldrig valt varandra i vilttillstånd. Även om vi önskar det. Det är viktigt att tänka på flocksammansättningen inför ett hundköp om man redan har en hund i familjen. Och råkar man välja en sambo med en plogbil till hund är det inte säkert att det hela går att lösa. Det kan gå. Eller inte. Oavsett är det inget fel på vare sig gladiatorn eller ballerinan för den sakens skull.

Ja ja, det var nog allt.

På återseende.

/Carro, Krutor och Koi