Mopsprotest mot nedläggning
Ida Bobbo med sin mops Nelly anordnar mopsprotest.

Mopsprotest mot nedläggning

Nya bostäder planeras i Malongenparken intill Nytorget, där Stockholm stads enda hundrastgård för små hundar finns. Men det planeras ett motdrag från hundägare i området.

Det nya bostadshuset ska byggas mellan Renstiernas gata och Malmgårdsvägen. Där ligger för närvarande stadens enda hundrastgård, där enbart hundar med mankhöjd på max 35 centimeter är tillåtna.

Det finns visserligen ytterligare en hundrastgård på söder, i Vitabergsparken, men där är det mest stora hundar.

Mopsprotest

Ida Bobbo, grundare av en Facebook-grupp enbart för mops-ägare, har tagit initiativ till en mopsprotest mot bygget. Protesten sammanfaller med att hennes mops Nelly fyller år, den 3 juni klockan 12.

– Jag trodde först att det kanske skulle anmäla sig 15 mopsar, men nu ser det snarare ut att bli över hundra, säger Ida Bobbo till Stockholmdirekt. Mopsägare är väldigt speciella och tycker alltid deras hundar är bättre än alla andras. Så, jag tänkte varför inte dra på med ett stort födelsedagskalas, med sponsorer och doggiebags, för min Nelly – samtidigt som vi belyser hur viktig rastgården är för området?

Kommer ny rastgård

Enligt stadsbyggnadskontoret kommer staden att flytta rastgården för småhundar till en ny plats i närheten, exakt vart är inte bestämt.

– Vi tror ju inte att det kommer ske. Det är svårt att hitta en plats där grannar inte ska störas av skällande hundar, säger Ida Bobbo till Stockholmdirekt.