Modekläder på hundar

Modekläder på hundar

 Hundar i solglasögon, hundar med peruker, hundar i klänning och hundar med hatt. Hundar i sociala medier är allt oftare utklädda till människor och får tusentals likes. Men har förmänskligandet av hunden gått för långt?

– På internet utmanas gränsen mellan djur och människa, förklarade sociologen David Redmalm som forskat om husdjurens betydelse, när Härliga Hund intervjuade honom om Instagramhundar i höstas.
Han menar att när vi t ex tittar på bilder av Instagramhunden Tuna i en bebissäng tvingas vi reflektera över gränsdragningen: Vad är det att vara människa och vad är det att vara djur?
På nätet kan man numera också shoppa de mest fantastiska modekreationer till sin hund; smoking med fluga, knuttejackor, balettklänningar, skor och mycket mer.
Många som sätter på sina hundar modekläder säger att hundarna gillar det precis på samma sätt som arbetande hundar gillar sina arbetskläder i form av t ex reflexvästar. Men andra tycker att förmänskligandet av hunden gått för långt och att det är plågeri att sätta på sin hund slips eller rosa klänning.

Vad tycker du?

//