Många vill delta i GuldAgility!

Det är nästan fem månader kvar, men arrangörerna till GuldAgility har redan tagit emot många anmälningar.– Det är långt över förväntan. Redan nu har vi 105 hundar anmälda till 700 lopp och vi märker att det pratas mycket om evenemanget runt om i landet. Jag tror att vi kommer att slå rekord, säger Ida Gerhardsson, från Kalmar Brukshundsklubb.

Det nuvarande svenska rekordet är från en tävling i Karlstad förra sommaren. Då var det som mest 1 670 lopp en av dagarna.
– Jag tror att vi kommer att nå upp i närmare 2 000 lopp per dag i Kalmar och jag tror att deltagarantalet kommer att vara ganska jämnt alla fyra dagarna. Konkret kommer det kanske att handla om ca 1 000 hundar som kommer hit, berättar Ida.
Bland dem som har anmält sig hittills finns flera internationella deltagare, bl.a. från Danmark, Norge och Finland.
– Dessutom har vi tre ekipage som tar sig hela vägen från Estland, vilket känns fantastiskt.

Framför allt är det prissumman som lockar; under söndagens Guldfinal gör de tävlande upp om en prissumma på 10 000 kronor i tre storleksklasser. Dessutom är själva arenan, Fredriksskans, attraktiv.
– Vi kommer att fylla hela Fredriksskans – alla planerna på området – och tävlingarna pågår hela dagarna, från kl. 8 på morgonen till kl. 18 på kvällen. Sammanlagt räknar vi med att ha sex banor igång samtidigt. Så fort en hund går i mål på en bana startar nästa hund, så det blir full fart, konstaterar Ida.

GuldAgility
Agility började som pausunderhållning vid en stor hundutställning i England på 1980-talet. Sedan dess har den fartfyllda hundsporten vuxit närmast explosionsartat runt om i världen. Sporten går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så få fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner.

Evenemanget i Kalmar hålls på Fredriksskans den 3–6 juli.
Läs mer:
guldagility.se