Många semestrar anpassat efter vovven

Enligt enkäten HusdjursPanelen så anpassar hela 82 procent av Sveriges hussar och mattar sina semestrar efter husdjuren.

Helt uppenbart är att husdjuren numera är en integrerad och självklar del av familjen. Detta innebär också att många har både bokat om och helt bokat av sina inplanerade semesterresor med anledning av sina husdjur.

Men det härligaste är förstås att kunna åka hela familjen – inklusive katten eller hunden. Då kan de här sakerna vara bra att tänka på i förväg:

Extratips:

1. Välj resmål med omsorg. Kolla om dina vänner varit där tidigare. Samla tips.

2. Förbered resan genom att packa saker som får djuret att känna sig hemma.

3. Se till att djuret är välrastat och inte har överskottsenergi inför resan. Planera även in stopp under resans gång där det finns chans för djuret att rastas ordentligt och ha med mat och vatten. Lämna självklart aldrig djuret i en varm bil.

4. Låt djuret utforska resmålet ordentligt när ni kommer fram, det är minst lika spännande som för er att vara på en helt ny plats.

5. Leta upp information om resmålet på platsen så att ni vet vad det finns för möjligheter att exempelvis rasta djuret.

6. Om ni ska utomlands, se till att vaccinationer görs i tid samt att ni har koll på vad landet ni ska resa till kräver. Mer info om olika EU-länders krav finns hos Jordbruksverket.

7. Det viktigaste för djuret är att kunna tillbringa mer tid med husse och matte! Vad är viktigast för husse och matte?

Läs mera om HusdjursPanelen hos Animail som gjorde enkäten.

Kellie, Animails kontorshund!