Månades Sötnos – Mini

Månades Sötnos – Mini

Matte Marina, som är biståndsarbetare, har rest runt i stora delar av världen och med sig har hon haft sin söta blandis Mini. Nu har Mini, som har kommit till åren, tröttnat på att resa och tar det mest lugnt hemma i Sverige.

Berätta lite mer om din hund, vad heter han egentligen och hur gammal är han?

– Han heter faktiskt Mini eftersom han var så liten när jag hittade honom (med åren har han blivit betydligt rundare).  Eftersom han är en hittehund så vet jag inte hur gammal han är, men uppskattningsvis är han runt 11 år.

Hur möttes ni – Mini och du?

– Jag träffade Mini när jag var ute och gick med min dåvarande hund, Jean-Baptiste, en morgon i Jordanien. Mini hade ett halsband och ett halvt koppel runt halsen. Jag gjorde flera försök att hitta en eventuell ägare, men ingen gav sig tillkänna. Jag kommer nog aldrig få veta om han rymt eller blivit utkastad från sitt ursprungliga hem.

När är han som gladast?

– Mini gillar att vara med där det händer. Han är bra på att åka bil, båt och tåg och gillar att gå på restaurang. I Nordkorea var han ofta med på karaoke.

Har Mini någon favoritsysselsättning? Vad gör han om dagarna?

– Så lite som möjligt. Han ligger gärna på soffan och har det bra.

Finns det något som Mini inte tycker om?

– Han gillar lagom mycket natur, men tycker inte om att gå in för långt i skogen där det kan finnas vilda djur och andra saker han inte känner till.

Vad gör han när ingen ser?

– Äter sopor. Fast i ärlighetens namn bryr han sig nog inte om ifall vi ser eller inte…

Favoritmaten då, finns det någon sådan för Mini?

– Mini är ett riktigt matvrak så det mesta går ner.

Vilken är hans favoritplats om han får välja?

– I famnen på någon han gillar.

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).