Månadens Sötnos – Nabbe

Månadens Sötnos – Nabbe

– Nabbe är den roligaste hund jag haft, säger matte Marie Andersson. Han har mycket idéer, som att gömma bollar och ben. Han älskar vintern och att få böka i snö. Han är så glad i alla han träffar.

Hur mötte du Nabbe?

– Jag fann Nabbe på Blocket. Jag kunde inte motstå hans bruna ögon. Jag har alltid haft stora hundar innan, men nu när jag blivit äldre så orkar jag inte hålla i en större hund som förr, så en lite passar mig bra.

När är han som gladast?

– När min sons hund Herman kommer, som han gör några dagar i veckan, då är det fullt ös hela dagen. Även när det kommer någon hit och hälsar på, då blir han jätteglad. Herman älskar alla.

Vad gör han om dagarna?

– Eftersom husse är hemma så blir det promenader – och förstås leka med kompisar. Och Nabbe har väldigt roligt med sig själv. Han kastar bollar och hämtar dem, och kastar igen…

Vad tycker Nabbe inte om?

– Att åka bil är ingen höjdare. Vi har provat olika burar och även att sitta i bälte, men vi kämpar på. Att bli trimmad och klippa klorna tycker Nabbe är överkurs.

Vad gör han när ingen ser?

– När han var mindre så tuggade han på stolsben så som många valpar gör, men den tiden är förbi. Blir han kvar hemma, som han blir ibland, då ligger eller står han i sitt fönster och väntar.

Vad är Nabbes favoritmat?

– I nuläget äter han Brit hundfoder, det funkar bra. Han har fått sina vanor också, till exempel att få en ostbit på morgonen.

Vilken är hans favoritplats?

– Favoritplatsen är nog husses knä då husse vilar. Han sitter gärna på min axel också, där har han bra utkik. Och sitt fönster, med egen trapp.

Är din hund Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Vinnarbilden får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).