Månadens Sötnos – Lilo

Månadens Sötnos – Lilo

”Lilo är min bästa vän och vi har hittills haft 11 fina år tillsammans och jag håller tummarna för att vi får några år till ihop” säger matte Malin Larsson.

Berätta lite mer om din hund, vad heter hon egentligen och hur gammal är hon?

– Lilo föddes den 23 november 2011 på Höstglädjens kennel utanför Söderköping och det var även där som Lilo och jag möttes för första gången. I stamtavlan heter hon SE Rally Ch RLD N RLD F RLD A RLD M Höstglädjens Read Between The Lines.

När är hon som gladast?

– En stor favoritaktivitet för Lilo är när hon får åka till sjön och bada. Hon är nog som gladast då när hon är i vattnet och får jaga skräddare.

Vad gör hon om dagarna?

– På dagarna tycker Lilo om att gå promenader, vara ute i trädgården och mysa i soffan. Hon blir extra glad när vi tränar något. Vi har under åren tävlat en del i rallylydnad och Lilo hann att bli rallylydnadschampion innan hon för 4 år sedan drabbades av en neurologisk skada som gjorde att hon fick en rörelsestörning och inte kunde tävla mer.

Vad tycker inte Lilo inte om?

– Det som Lilo inte tycker om är skott – så nyårsafton till exempel är inte Lilos favoritdag.

Vad gör hon när ingen ser?

– Lilo har börjat hitta på mer bus nu när hon är lite äldre. Till exempel så kan man inte riktigt lita på att hon inte tar från bordet, om man skulle lämna något gott där.
Och på julafton kan vi inte ta fram paketen för tidigt eftersom Lilo älskar att öppna paket och gärna börjar i förväg med julklappsöppningen.

Vad är Lilos favoritmat?

– Lilos favoritmat är väl inte det nyttigaste men hon älskar verkligen vispgrädde. Hon kommer direkt när man startar vispen. Annat som hon också tycker är gott är banan och pannkaka.

Vilken är hennes favoritplats?

– Hennes absoluta favoritplats är att sitta ute på farstutrappan. Där har hon full koll på allt som händer. 

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).