Månadens Sötnos – Kajsa
Månadens sötnos är Kajsa.

Månadens Sötnos – Kajsa

Då Anna-Karin Gunnervald pensionerade sig för sju år sedan skaffade hon sig en golden retriever och ett år senare en till. I december 2020 kom så den tredje hunden in i familjen, och bilden som Anna-Karin skickade in till redaktionen här på Härliga Hund kunde vi inte motstå, därför är lilla Kajsa Månadens Sötnos.

 

Hur mötte du Kajsa?

– Då jag i år blir 70 år så kände jag att nu är det dags att uppfylla drömmen om en tredje hund – skjuter jag upp det så kommer jag nog inte orka med en valp tänkte jag. Jag beställde en valp i våras från den kenneln där jag köpt Lady och Julia från. Väntetiden var lång men den 22 december bilade vi ner till Skåne och hämtade lilla Kajsa.

Vilken ålder är det på dina tre hundar?

– Kajsa är född den 25 oktober så nu är hon fyra månader gammal. Lady blir 8 år till våren och Julia har precis fyllt 6 år.

Hur var det att få en liten valp i huset igen?

 

– Det var en stor omställning med valp men så fantastiskt roligt med alla hyss och all företagsamhet som valpar för med sig. Första veckorna var ganska intensiva med utspringande på nätterna och mycket passning. Det lönade sig för ganska snart förstod Kajsa det positiva i att gå ut och uträtta sina behov. Inte många olyckor inomhus. Valptänder är ju inte så roliga, så mina händer är fulla av märken efter vassa små valphugg. Säkerligen lite jobbigt för de andra hundarna då de leker också.

Vad tyckte de äldre hundarna om att Kajsa kom?

– Lady och Julia var lite avvaktande till att börja med men det dröjde inte länge förrän Lady och Kajsa lekte och myste ihop. Julia leker också med Kajsa, men hon har en lite mer avvaktande personlighet.

 

Vad gör Kajsa om dagarna?

 

– Då vi är pensionärer så är vi alltid hemma och alltid tillsammans med hundarna. De lämnas aldrig ensamma utan hänger med på allt. Efter frukost så går vi en långpromenad i skogen där de kan springa lösa. Till att börja med hade jag Kajsa i en ryggsäck men nu springer hon själv.

Vad är Kajsas favoritmat?

– Kajsa har en fruktansvärd aptit och stoppar det mesta i munnen. I matskålen får hon valpfoder. Hon får 4 mål om dagen och det tycker Lady och Julia om för de får mat samtidigt. Sen får de två mellanmål, smörgås och så ugnstorkad blodpudding.

 

Vad är det bästa med Kajsa?

 

– Kajsa har en stor upptäckarlust och framåtanda och är så glad och positiv. Man blir så glad av henne och alla hennes hyss. Jag hoppas på att alla mina hundar kommer bli minst 16 år gamla, så nu måste jag hålla mig pigg och rask i minst 16 år till. Det ser jag fram emot.

 

Är din hund Månadens sötnos?

Skickar du in ditt bidrag har din hund chansen att bli Månadens sötnos här på webben och i tidningen. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.
Skicka detta till:  red@harligahund.se

 

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.