Månadens Sötnos – Elton

Månadens Sötnos – Elton

Det här är sötnosen Elton. Han är en två år gammal tibetansk spaniel. Han är envis som en åsna men världens underbaraste vän säger hans matte Emilie Bergman.

Hur mötte du Elton?

– Jag hittade faktiskt en annons på Blocket där uppfödaren hade lagt upp för att se om det fanns något intresse. Jag gick in på deras hemsida och då fann jag Elton bland bilderna och visste på en gång att honom ville jag ha. Det var något speciellt med honom som jag inte kunde fastställa riktigt men när jag skrev till uppfödaren var Elton faktiskt redan tingad.

– Besviken och ledsen över detta letade jag vidare men fick några dagar senare ett nytt mejl från uppfödaren som sa att Elton hade blivit tillgänglig igen. Vilken lycka! Någon vecka senare bara, möttes vi för första gången. Han låg i en inhägnad med sina syskon och var vid tillfället bara 5 veckor gammal. Han hade det sötaste lilla ansiktet och jag minns att han var den som låg och sov i ena hörnet medan de andra busade omkring. Jag fick redan då känslan av att han skulle bli en riktig sju-sovare!

När är han som gladast?

– Elton är som gladast precis innan han ska få mat. Han får alltid mat när vi kommer hem från promenad och då springer han ut som en raket i köket och snurrar runt som en virvelvind samtidigt som han skäller bara för att förtydliga hur exalterad han är!

Vad gör han om dagarna?

– Då är vi ute på långpromenader i skog och mark och när vi kommit hem sover vi i ett par timmar eller busar med katten. Vi tränar också mycket trickträning tillsammans, mest för skojs skull men också för att stärka bandet oss emellan. 

Vad tycker Elton inte om?

– Elton är lite av en så kallad drama queen. Han tycker inte om när man rör hans tassar och han tycker inte om att bli klappad på huvudet. Han har lätt för att bli frustrerad när han inte får som han vill och det uttrycker han gärna i att gnälla eller släppa ifrån sig ett litet skall. Han tycker inte heller om att bada och han har väldigt dåligt tålamod så att vänta på saker är inte hans bästa egenskap.

Vad gör han när ingen ser?

– När ingen ser tar Elton gärna och snuttar på katten Iduns öron! Detta har han gjort sedan han var liten och katten verkar älska det för hon ligger kvar och riktigt njuter, haha!

Vad är Elton favoritmat?

– Det är självklart hans torrfoder men han älskar också morötter och gurka väldigt mycket. Han har alltid varit kräsen sedan han var valp så grönsaker är något vi har fått fasa in försiktigt för honom och nu är han förälskad i det!

Vilken är Eltons favoritplats?

– Eltons favoritplats är där familjen är! Som hund är han väldigt klängig och vill alltid vara med oss oavsett vad vi hittar på men han har absolut en extra förkärlek att ligga ute på altanen, speciellt när det soligt så han kan njuta lite extra.

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).