Månadens sötnos – chow chowen Pompom
Månadens hund i Härliga Hund - chow chowen Pompom.

Månadens sötnos – chow chowen Pompom

I varje nummer av tidningen Härliga Hund utser vi Månadens sötnos som får äran att vara med på omslaget. I nummer 10/ 2019 är det chow chowen Pompom.

Pompom är inte vilken hund som helst. Han är en chow chow valp på nu fem månader. Och han har redan lagt på sig lite egenheter, Pompom älskar köttbullar men avskyr regn och är charmigt envis!

Pompom bor i Östersund med husse Daniel Engman och matte Lizzie Tan.

-Han är go som en nallebjörn och envis som en åsna. Han älskar att mysa i solen men avskyr regn. Det här är en riktig sötnos som redan vaktar sin familj trots att han är så liten.

Pompom som en fluffig vovve

Hur träffades ni?

-Vi hade under ganska lång tid letat efter en chow chow, men det fanns inga kullar så när vi äntligen fick syn på en annons för tre valpar i Södertälje åkte vi dit. Vi föll pladask för Pompom. Han hette inte Pompom då, utan det var mattes systerson som tyckte att han såg ut som en pompom, en sån sak som cheerleaders använder. Och vi tyckte att namnet var passande på en fluffig vovve som honom.

Vad gillar Pompom allra mest?

-Pompoms favoritmat, förutom sitt valpfoder, är köttbullar, korv och paté. Det sistnämnda fungerar utmärkt när han ska badas! Hans favoritplatser är liggandes vid altandörren där han har god översikt på allt som händer utanför och på sovrumsgolvet, så han har koll på både husse och matte!

Chow chow som gillar strumpor

Vad hittar han på som inte är så populärt? Vad är han riktigt bra på?

-När ingen ser så tar han gärna husses strumpor ur tvättkorgen i smyg. Han älskar dem!

Vad tränar ni på just nu?

-Pompom är just nu fem månader och vi övar honom på att vara hemma ensam samt på enkla kommandon som sitt, ligg och vacker tass. Han är verkligen lättlärd, men bara om det gynnar honom, så det går åt mycket hundgodis!

När är han allra gladast?

-Pompom är som gladast när han får vara med hela familjen och när vi tar promenader tillsammans. Han gillar inte regn och inte när det är för varmt ute så det blir spännande att se honom under sin första vinter som säkert blir hans favoritårstid.

Har du Månadens sötnos där hemma?

Vill du att din hund ska bli Månadens sötnos i Härliga Hund? Då ska du mejla en högupplöst bild av god kvalitet till red@harligahund.se. Skriv en liten berättelse om din hund och glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer.