Månadens Sötnos – Charlie

Månadens Sötnos – Charlie

”Varje dag är en bra dag med Charlie”, säger matte Majken om sin 6-åriga Rhodesian ridgeback. Matte skickade in en bild på sin vän och vi på redaktionen ville så gärna veta mer om den här sötnosen.

Hur mötte du Charlie?

– När vi hade bestämt oss för att skaffa en Rhodesian ridgeback började vi leta uppfödare. Vi hade besökt några för att hitta en valp men hade inte riktigt fastnat för någon. Så efter ett av dessa besök som inte gav något, såg jag på Facebook att en uppfödare i Helsingborg, Juliagårdens kennel, hade fått ett återbud på en valp. Det var Charlie. En snabb konversation och mötet blev bestämt och efter två veckor hade denna kille flyttat hem till oss.

När är han som gladast?

– Ja, egentligen är han alltid glad men gladast är han när han träffar sin bästa kompis Kithon, också en ridgeback, och de får busa på stranden i Ängelholm. De träffas varje vecka. Utöver det så träffar Charlie även en massa andra ridgebackar som han leker med. Och däremellan har vi våra egna promenader i Helsingborgs fina omgivningar. Ibland har vi fika med och då sitter alltid Charlie på bordet och har full koll på osten som finns på mackorna. Provsmakning ingår, såklart. 

Vad gör han om dagarna?

– Charlie är en hund som kan relaxa precis hela dagen och alldeles särskilt om det till exempel regnar. Då går det knappt att få ut honom ens på en toa-runda. Men även om det är soffläge mellan promenaderna och buset sover han sällan så djupt att han inte hör när osthyveln kommer fram. Missar aldrig en fika!

Vad tycker Charlie inte om?

– Det han inte är så förtjust i är små hundar som skäller sådär gällt och intensivt. Jag ser nästan hur det skär i öronen på honom. 

Vad gör han när ingen ser?

– Om han har hemlighet för sig när vi inte ser? Kanske han tar en rumba i sängen för att rätta till kuddar och täcke så bäddningen passar en äkta ridgeback!

Vad är Charlies favoritmat?

– Eftersom Charlie har en foderallergi är mat begränsat till foder han tål. Men något som är en verklig läckerbit för honom är älgkex som vi alltid har med på promenad. Och så får vi inte glömma att på sommaren är glasskiosker helt omöjliga att bara gå förbi. 

Vilken är hans favoritplats?

– Soffan är den bästa platsen att sova, drömma och mysa i. Gärna uppkrupens i en hög av kuddar eller husses armhåla. Sedan har han ju alltid möjlighet att mysa i sin alldeles egna säng med både täcke och kuddar att borra ner sig i. 

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).