Månadens Sötnos – Bäbis

Månadens Sötnos – Bäbis

”Detta är Bäbis, Bäbis Larsson. Hon är en rottistik på 8 år. Hon är världens snällaste och mest gosiga hund. Min absolut bästa vän.” Så skrev Mathilda Larsson, matte till denna fantastiskt söta rottweilern, när hon skickade in bilden på hunden med blomsterkransen runt halsen.

 

Hur och när mötte du din hund första gången?

– Vi träffades första gången för 6 år sedan. Jag skulle egentligen ha en valp från den kenneln jag hälsade men när vi träffades så blev det vi istället, jag och Bäbis.

Hur fick hon sitt namn?

– Det var den förra ägaren som döpte henne och jag behöll namnet, för det passade henne perfekt.

Hur gammal är din hund?

– Bäbis är åtta år nu i maj och jag köpte henne när hon var två.

När är hon som gladast?

– Bäbis är som gladast när hon får ligga i knät och bli klappad på magen. Efter det älskar hon att dra hem grenar från promenaden och leka med sin lillebror Junior (chihuahua).

Vad gör Bäbis om dagarna?

– När jag är på jobbet ligger hon i soffan och väntar på att jag ska komma hem. Sen blir det promenad i skogen och bus på tomten med ett bildäck eller någon av alla bollar.

Vad gillar hon att göra?

– Bäbis gillar det mesta. Bada, gräva hålor, ut och gå långrundan, ligga och mysa i soffan, ja hon gillar till och med att hälsa på hos veterinären. Det enda hon kanske inte gillar är att hon inte kan hänga med mig på jobbet.

Vad gör hon när ingen ser?

– När jag tittar bort kan hon gräva en grop på tomten eller möjligtvis smaka av maten som ligger framdukat på bordet.

Vad är Bäbis favoritmat?

– Bäbis äter nästan allt. Ibland får hon oxfilé av sin mormor när hon är och hälsar på, annars är det torrfoder med lite ägg och någon grönsak. Men något extra smarrigt ben på kvällen är nog favoriten.

Vilken är hennes favoritplats?

– Bäbis favoritplats är i soffan, sängen eller fåtöljen. Fast bäst trivs hon när hon får ligga i någons knä och får kli på magen.

 

 

Är din hund Månadens sötnos?

Skickar du in ditt bidrag har din hund chansen att bli Månadens sötnos här på webben och i tidningen. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.
Skicka detta till:  red@harligahund.se

 

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från MyDogBox