Månadens Sötnos – Alfons

Månadens Sötnos – Alfons

Visst är han bedårande? Alfons är 4 år och en av blandning av shih tzu/lhasa apso och mellanpudel. Hans matte Jeanette Malmgren berättar här om familjens pälskling som bland annat gillar att få rusa runt i skogen.

Vilka stunder är Alfons som mest gladast?

– Alfons är som mest glad när han får springa fritt i skogen. Antingen med husse på svamppromenader eller med sin dagmatte och sin bästa kompis golden retrivern Alice.

Hur ser en vanlig vardag ut för er sötnos?

– När familjen jobbar/är i skolan är han hos sin ”farmor och farfar” som passar honom på dagarna. Han älskar att vara där.

Vad tycker Alfons inte om?

– Alfons gillar inte papperspåsar och aluminiumfolie. Det är läskiga saker. Att behöva duscha och klippa klorna är inte heller något han tycker är speciellt kul.

Vad gör han när ingen ser?

– Han har faktiskt aldrig gjort något rackartyg i smyg. Inte ens som valp. En liten passion han har är att sno strumpor ur tvätten.

Om han får välja något ätbart, vad blir det då?

– Räkor, leverpastej och skinka tycker han är väldigt gott. Egentligen allt som inte är torrfoder. Torrfodret vill han ha lite flytande smör på, annars får det vara.

Vilken är hans favoritplats?

– Antingen på golvet nedanför soffan eller i fotändan av divanen på soffan.

Är din hund nästa Månadens Sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens Sötnos. Skicka ett mail med en bild, lite fakta om vovven och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge ditt namn och adress.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild och en presentation av hunden på vårt Facebookflöde.

Vinnarhunden blir presenterad både i tidningen och med en liten längre presentation här på Härliga Hund-sajten.

Vinnaren får en halvårsprenumeration på tidningen Härliga Hund. (Är du redan prenumerant så förlänger vi den nuvarande prenumeration med 6 nr).