Lyckliga människor har en hemlighet
Anders med sina korthåriga dvärgtaxar Lady och Darling.

Lyckliga människor har en hemlighet

Hundar är riktiga lyckopiller. Med sin villkorslösa kärlek tröstar de oss när vi är ledsna och gläds med oss när vi är glada. Härliga Hund har träffat Anders, 39 år, som berättar om sin JYCKELYCKA!

– Detta är mina första hundar och jag älskar dem gränslöst, berättar Anders Hellstrand, som har velat ha hund sedan han var liten.
Anders och sambon Victoria skaffade först Lady, en liten dam med ett speciellt utseende. Ena ögat är brunt och det andra blått. Dessutom är hon svart- och vitfläckig. Inte helt rastypiskt för en korthårig dvärgtax.
– Vi ville att hon skulle få en kompis och då köpte vi Darling, så nu är familjen fulltalig, säger Anders och skrattar.
Hundarna betyder verkligen allt för husse och matte.
– Vi gör så gott som allt tillsammans, faktum är att vi anpassar hela vårt liv efter Lady och Darling. Att de mår bra är absolut det viktigaste för oss, säger Anders och ger Lady en bamsepuss på nosen.
Men hur gärna Anders och Victoria än skulle vilja ha med dem vart de än far inser de att de inte alltid kan följa med.
– I somras var vi på semester utomlands och tvingades lämna våra hundar hemma, men det var inget lätt beslut. Jag saknade dem konstant och tvingade hundvakten att skicka bilder varje dag på våra älsklingar, och när Victoria reser i sitt arbete och ringer hem så är det inte bara mig hon vill prata med. Jag kopplar på högtalartelefonen så att hon kan samtala med Lady och Darling också.

Att de fyrbenta familjemedlemmarna lever ett behagligt lyxliv som innefattar gränslös kärlek och minutiös omtanke råder det inget tvivel om.
Naturligtvis sover alla fyra i samma säng. På gott och ont. Men mest på gott.
– Vi gjorde misstaget att ha dem i sängen när de var små och inte tog så stor plats. Det får vi äta upp i dag när de vuxit till sig betydligt, vilket märks inte minst när de vankar omkring på nätterna. På morgonen kan man vakna av andnöd på grund av en hund som somnat över halsen, säger Anders och lyfter upp nummer två, Darling, i famnen. Dags för lite kel.

Du kan läsa mer om Anders i Härliga Hund nr 10, där också Jaffa, 30 år, och Margareta, 81 år, berättar om sin JYCKELYCKA! 

Skriv om din jyckelycka!

Vad betyder din hund för dig?
Berätta historien om er! Mejla till red@harligahund.se
Skriv max 300 ord, ca en A4-sida. Märk mejlet med ”jyckelycka”. Vi kommer att publicera de bästa berättelserna.