Love is blind-parets hund blev drogad: ”Helt okontaktbar”
Under en skogspromenad i skogen hittade Dexter en narkotika - och åt upp det. Foto: Netflix/Privat

Love is blind-parets hund åt narkotika

I Netflix-succén Love is Blind får vi följa hur Krisse-Ly och Rasmus Hedenstedt hittar kärleken i varandra, och lever idag tillsammans med deras två hundar. För Härliga Hund berättar paret om en skrämmande händelse när hunden Dexter hittat narkotika i skogen – och åt upp det. – Jag tänkte att han hade ätit något livsfarligt, alla hemska tankar kommer, säger Krissy.

Krissy och Rasmus Hedenstedt delar numer samma efternamn. Något annat som de delar, och klickade över i teve-rutan, är det gemensamma hundintresset. Efter att paret hade blivit kära i varandra återstod de att se ifall deras två hanhundar skulle tycka om varandra lika mycket som matte och husse gjorde, och i teve visar de upp ett första möte mellan hundarna, som då blev avbrutet när Krissy kände att det var fel tajming och omständigheter just där och då.

I ett kommande avsnitt ser vi hur paret promenerar bekymmerslöst med sina hundar, och tittarna lämnades med frågan – vad hände där emellan? Idag vet vi att hundarna Dino och Dexter är bästa vänner, och nästan lite mer än så.

– Första gången som jag hittade Dexter inlindad i Dinos famn höll jag på att börja gråta, berättade Krisse-Ly till Härliga Hund i en tidigare intervju.

Hittade något suspekt i skogen – åt upp det

Nu lever paret med sina två hundar och hjälps gladligen åt med allt vad de gemensamma hundlivet innebär. Rasmus påbörjar ofta mornarna med en skogspromenad med Dexter och Dino, och så var även fallet den här morgonen – som skulle komma att få en dramatisk vändning.

Matte Krissy är på jobbet när hon får ett telefonsamtal från Rasmus som berättar att hennes hund Dexter beter sig konstigt.

– Han var inte lik sig själv. Han ville bara sova, när jag försökte ta ut han på en promenad vid lunch så var han helt okontaktbar. Jag försökte gå ut med honom men han kunde varken kissa eller dricka vatten. Då blev jag orolig, berättar Rasmus.

Dexter som i vanliga fall är en väldigt aktiv hund som gärna följer med på milslånga joggingturer, och aldrig tackar nej till mat, hade uppenbarligen ett mycket avvikande beteende. Husse Rasmus tog Dexters signaler på största allvar och åkte in till djurakuten med honom.

Väl på djurakuten upptäcker veterinären att Dexter har väldigt låg kroppstemperatur, och misstänker förgiftning.

På jobbet sitter matte Krissy och googlar, utom sig av oro.

– Jag får höra detta när jag sitter mitt i ett arbetspass på jobbet. Det första som kommer upp är blodförgiftning. Jag tänkte att han hade ätit något livsfarligt, alla hemska tankar kommer.

Hunden har fått i sig cannabis

Hos veterinären tas de alla möjliga tester på Dexter. Efter fyra timmar får de äntligen ett svar.

– Då är han alltså hög som ett hus, då har han hittat cannabis i skogen, THC! Han hade hittat någon gömma i skogen och fått i sig det, säger Rasmus och fortsätter:

– I det läget var det de bästa svaret vi kunde få, vi visste vad det var och att det skulle försvinna, säger Rasmus.

Dexter är en hund som gärna smakar på de mesta han hittar, och denna har hunden fått i sig cannabis. Turen i oturen, hade han inte blivit förgiftad, som veterinärerna till en början misstänkte. Trots att paret är något chockade är de samtidigt lättade.

– När jag fick svaret började jag garva. Jag såg hur han vinglade och tittade på mig, jag sa fyfan vad du är dum. Drar mig till akuten och är tvärhög bara. 

– Han är inte tonåring längre, skojar matte Kristy.

Efter beskedet fick Dexter vila kvar hos veterinären med EKG, för att hålla koll på hans hjärtfrekvens som tidigare hade varit ostabil. Det är oklart hur mycket cannabis som Dexter har ätit.

– Det är så sjukt att han har fått till sig narkotikaklassat berusningmedel. Att han först hittat det, och sen att han har ätit det också, säger Krissy 

– Den hunden stoppar i sig allt, han kan stoppa i sig snus, bajs, allt. Han äter sten till och med.  

Efteråt har paret övervägt att ha munkorg på Dexter för att förhindra att han får i sig något farligt i framtiden.

– Det funkar med honom att låta han bära en boll i munnen också. Då blir han också fokuserad. Och då äter han ingenting, säger Kristy.

– Exakt, vi får uppmuntra honom att spela fotboll istället, och sluta röka på, skojar Rasmus.

Krisse-Lys och Rasmus hund Dexter åt narkotika
Dexter återhämtade sig snabbt efter cannabis-ruset och mår bra, trots att han skrämde livet ur husse och matte. Foto: Privat