Labbehjärtat hjälper till när försäkringen inte räcker
Bitte Sundin med sin labradortik Java. Foto: Privat

Labbehjärtat hjälper till när försäkringen inte räcker

1. Berätta Bitte – vad jobbar föreningen Labbehjärtat med och hur länge har ni funnits?

– Labbehjärtat är en ideell förening som jobbar med att med ekonomiska medel hjälpa hundar/hundägare som hamnat i en situation där försäkringar inte längre täcker alla utgifter.  Vi hjälper till med veterinärkostnader, rehabilitering och liknande. Föreningen finns också till för råd och stöd till oroliga hundägare och har funnits sedan augusti 2014. Alla som jobbar i föreningen, med att samla in pengar eller fördela stöd och liknande gör det helt gratis och ideellt, och medel till veterinärhjälp kommer från goda givare.

2. Vem kan ansöka om pengar hos föreningen?

– Alla som har en hund, renrasig såväl som blandras, och som har hamnat i en ekonomisk knipa när hunden behöver mer veterinärvård och rehab än vad egna medel och försäkring täcker, kan få stöd från Labbehjärtat. 

3. Hur går man till väga om man behöver er hjälp?

– Hundägaren söker om stöd direkt hos Labbehjärtat, via vår hemsida Labbehjartat.se Vi kan inte täcka hela kostnaden, men delar av den, och stödet går direkt till veterinärkliniken.

4. Hur många hundar har Labbehjärtat hjälpt fram till idag och är det någon hund som du speciellt kommer ihåg?

– Fram till idag har Labbehjärtat hjälpt 442 hundar och delat ut 1,3 miljoner kronor.  En av de mest behjärtansvärda jag minns var Fenris (bilden ovan), en ung labrador som blev påkörd av en smitare och fick tre bäckenfrakturer samt punkterade lungor. Det krävdes komplicerade operationer och lång rehab, som drog mycket stora kostnader, men Fenris är nu i stort sett återställd, glad och sprallig som förr. Det finns många sådana berättelser som värmer oss och gör arbetet värt att utföra.

5. Hur gör man om man vill vara med och sponsra ert fina arbete?

– Man kan bidra till vårt arbete genom att bli sponsor, om man är ett företag, medlem och /eller månadsgivare om man är en privatperson, se Labbehjartat.se  eller så kan man  skänka pengar  med hjälp av Swish 123 602 5613, eller bankgiro 316-2823. Vi garanterar att ditt stöd är mycket behövt!