Kan hundar se på tv?

Redaktionshunden Zowie tittar gärna på tv. Hon lever sig in i dramatiken och är särskilt förtjust i djurprogram och biljakter.

Redan tidigt märkte vi i familjen att Zowie hängde med i tv-program och filmer som vi tittade på. Det är första gången i mitt liv som jag har haft en hund som ens har förstått mediet tv. Och dessutom verkar tycka om att titta på tv.

Ett program om sjuka djur och veterinärer följde vi slaviskt. Hände det sig att en hund eller häst såg ut att ha ont eller vara rädd så satte hon sig upp med öronen på skaft. Om det blev värre så tittade hon uppfordrande på mig och tycktes undra: ”Vad är det som händer?” Jag fick förklara att det kommer att bli bra för det där djuret, ”nu kommer veterinären här ser du, och allt ordnar sig”. Då lade hon sig ner igen och fortsatte titta.

uppfordran

Mest spännande är action och dramatik. Biljakter, eller folk som jagar varandra till fots, och inte minst om de slåss eller bråkar. Då sätter hon sig också upp i soffan och tittar på mig. Så får jag förklara att de bråkar, men att det nog kommer att gå bra, och så berättar jag vem som är dum och vem vi hejar på. (Just den biten kanske är mest för min egen skull.)

Hur gör era hundar? Ser de på tv eller är de inte intresserade över huvud taget? Och om de kollar, vad föredrar de?

Berätta gärna här nedan om era tv-hundar.