Husdjurspodden – med etologi och djurhälsa i fokus

Husdjurspodden – med etologi och djurhälsa i fokus

Etolog Emma Almquist leder samtalen i Svelands nya podd: Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden.

Husdjurspodden är en podcast för alla som älskar djur och som inspireras av kunskap och engagemang. I sex avsnitt djupdyker etolog Emma Almquist in i nya aktuella ämnen – tillsammans med utvalda gästexperter. Det utlovas kunskap och underhållning.

– Syftet med podden är att låta lyssnarna lära känna faktiska djurexperter – inte bara lyssna. Detta känns extra viktigt nu efter pandemin, när vi är så många som skaffat husdjur. Rätt kunskap är A & O för ett hållbart och roligt djurägande, säger Emma Almquist.

Emma Almquist och Sveland Djurförsäkringar vill hjälpa alla djurvänner att tillsammans med sina husdjur få ut det bästa av varandra och må så bra som möjligt – för ett hållbart djurägande.

– Podden är inte en kort föreläsning och lyssnaren ska inte behöva anteckna. Den ska få dig att bli glad och må bra; en poddkompis i vardagen som delar ditt djurintresse, säger Emma Almquist.

I första poddavsnittet ”Träna på dina djurdrömmar” pratar Emma med tränings- och beteendenörden Emelie Johnson Vegh; om vad som händer om vi inte har koll på våra drömmar när vi skaffar djur och hur målen kan behöva förändras under djurets liv. De jämför även agility med att sluta röka.

– Om vi har målat upp en drömbild med olika drömscenarier tillsammans med vårt husdjur, men sen inte tränar för det – då kommer vi att gå runt och vara ständigt besvikna, säger Emelie Johnson Vegh.

Podcasten finns tillgänglig på Spotify, Podcaster-appen och Google Podcasts. Nya avsnitt kommer varannan onsdag.Källa: Sveland