Hundvänliga roadtrips
Foto: Getty Images

Hundvänliga roadtrips

Många har under pandemin utökat sina familjer med en ny och lurvig medlem. Detta är något som researrangören Sembo tagit fasta på. De satsar därför på en ny målgrupp, nämligen hundar. Nu kan de erbjuda färdiga roadtrips där familjens fyrbenta vän är välkommen.

I maj lanserade Sembo en ny och på resemarknaden en helt unik bokningsupplevelse. Denna ger resenärerna möjlighet att boka sin bilsemester utifrån i förväg sammansatta teman och förslag. Nu adderas ett nytt tema: Dog Friendly.

Ökad efterfrågan

“Sembo har under många år kunnat erbjuda hotell där husdjur är välkomna. I takt med att allt fler har skaffat sig en valp har vi upplevt att efterfrågan på hundvänliga hotell under semester har ökat. Därför tycker vi det är extra roligt att erbjuda ett nytt koncept med hundvänliga roadtrips” , säger Andreas Elmgren, COO på Sembo.

Bilsemestrandet förväntas öka

I sviterna av covid-19 förväntas bilsemestern vinna ytterligare mark som en populär semesterform. Därmed är det extra enkelt att även kunna ta med sin lurviga vän.

Tio hundvänliga roadtrips

Till att börja med lanseras tio olika Dog Friendly roadtrips i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen. Under dessa har hunden sin egna säng, mat- och vattenskålar och leksaker på hotellet. Utöver detta tipsas hundägaren bland annat om områden där hunden kan vara okopplad, stränder där de kan bada och restauranger där de får följa med.

“Vi ser fram emot att hjälpa våra hundfamiljer att kunna ge sig ut på vägarna i Sverige och resten av Europa”, säger Andreas Elmgren.