Hundvalp hittades dumpad i plastpåse

Plötsligt reagerade hundarna på den konstiga påsen som låg en bit in i skogen. Inuti den ihopknutna plastpåsen låg en liten hundvalp. Nu vill polisen ha hjälp med att hitta gärningsmännen till djurplågeriet.

Det var vid lunchtid i onsdags som en hundägare var på promenad i Kronskogen i Eskilstuna tillsammans med sina egna hundar. De befann sig bakom Rekarnegymnasiet när hundarna plötsligt reagerade och började uppföra sig märkligt. De drog mot en ihopknuten plastpåse som låg en bit in i skogen. Deras matte såg direkt att påsen rörde sig och fick bråttom att slita upp den. I påsen låg en hundvalp. En väldigt liten hundvalp. Vid liv, men kall.
Polis och veterinär kopplades genast in och man kunde konstatera att hundvalpen, en svart/brun/vit blandras, sannolikt bara var tre veckor gammal. Valpen togs om hand och kunde återföras till sin ägare – och sin mamma – senare under torsdagen.
Polisen får inte avslöja alla detaljer eftersom en brottsutredning pågår. Men enligt Carola Bonnevier, polis i Eskilstuna, har hundvalpen antagligen legat i plastpåsen mellan klockan åtta på morgonen och fram tills den hittades, vid 13.30-tiden. Hade inte den andra hundägaren hittat den då, hade den antagligen inte överlevt.
Enligt Carola Bonnevier är en förundersökning om djurplågeri inledd eftersom det ska finnas vittnesuppgifter om att det kan finnas två gärningsmän som är inblandade i djurplågeriet. Däremot är hundägaren inte misstänkt för djurplågeri.
Läs mer på ekuriren.se