Hundstallet Väst är på gång!
Vibeke Weiner är ny verksamhetschef på Hundstallet – Svenska Hundskyddsföreningen. En stor del av hennes uppdrag är att sjösätta ett hundstall i Alingsås. Foto: Åsa Siller.

Hundstallet Väst är på gång!

Hundstallet utökar sin verksamhet med ett tredje hundstall i Alingsås i Västra Götaland. Planen är att man ska kunna slå upp portarna någon gång under 2022.

Den 5 oktober tillträdde Vibeke Weiner som ny verksamhetschef på Hundstallet – Svenska Hundskyddsföreningen. En stor del i hennes uppdrag blir att sjösätta ett hundstall i Västra Götaland.

Ger utsatta hundar en andra chans

– Jag är otroligt stolt och glad över att få bli en del av Hundstallet, där jag får chansen att kombinera mitt hundintresse med en mycket professionell och affärsnära verksamhet. Jag ser fram emot att tillsammans med Hundstallets kompetenta medarbetare få fortsätta utvecklingen av en djurskyddsverksamhet i världsklass, som säkerställer Hundstallets uppdrag att ge utsatta hundar en andra chans. Att få arbeta vidare med etableringen av ett tredje hundstall i Västra Götaland är såklart också väldigt spännande och jag hoppas att min erfarenhet kan bidra till expansionen, säger Vibeke Weiner.

Antalet hemlösa hundar ökar

Hundstallet är med stallverksamhet i Stockholm och Skåne och nu också under etablering i Västra Götaland, Sveriges största hundskyddsorganisation. Varje år tar Hundstallet emot cirka 500 hundar. Av dem är cirka en tredjedel så kallade hittehundar där en del är bortsprungna och hämtas av sina ägare och en del är övergivna. En tredjedel av hundarna kommer till Hundstallet via polis och länsstyrelse på grund av vanvård. Den återstående tredjedelen består av privata omplaceringar som kan bero på dödsfall, skilsmässor eller exempelvis allergi. De senaste åren har antalet hemlösa hundar tyvärr ökat i landet och också behoven av professionell hantering av vanvårdade hundar.

Fördubbla kapaciteten

I och med den nya etableringen räknar Hundstallet nu med att kunna hjälpa dubbelt så många hundar.