Hundstallet och Kattstallet får 150 000 kronor

Inspirerad av andra hjälporganisationer, tog Agria i maj fram ett armband där överskottet av försäljningen oavkortat går till Sveriges ideella djurorganisationer. Armbandet har snabbt blivit populärt och årets överskott på 150 000 kr delas ut till Hundstallet och Kattstallet på Hundmässan i Älvsjö i morgon lördag kl. 15:45.

– Det här är ett betydelsefullt bidrag för oss. Många av hundarna är i dåligt skick och kräver både fysisk och psykisk rehabilitering, säger Margite Nordenstam, verksamhetschef för Hundstallet i Stockholm, som årligen tar emot runt 400 hundar och nu planerar etablering i Göteborg.
Många eldsjälar och ideella krafter verkar i Sverige för att ta hand om övergivna och tilltufsade hundar och katter och ge dem nya hem. Överskottet från årets försäljning av hundarmbanden har inbringat 100 000 kr till Hundstallet och försäljningen av kattarmband 50 000 kr till Kattstallet.
– Tack ni djurvänner som stött och köpt armbanden! Vi på Agria vill göra det lättare för alla att engagera sig och hjälpa djur som inte har en husse eller matte, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef smådjur på Agria och initiativtagare till projektet.
Armbanden har snabbt blivit populära bland kändiseliten och syns ofta i TV-rutorna, vilket gett eko på sociala medier och bidragit till försäljningsframgångarna.
Armbanden säljs på alla event där Agria medverkar, samt i webbshopen, Agriashop.se. Armbandet kostar 100 kronor. 50 kronor per armband går direkt till välgörenhet, 30 kronor är tillverkningskostnad och 20 kronor moms. Agria bjuder på frakten när du beställer webbshopen.

Armbandslänken är gjord i silikon och berlockerna av zinc alloy. Materialen är godkända enligt EU:s regler.

ab0e4c2241810fac_800x800ar